Kerstconcert InAlto

Contact

Adres:
TivoliVredenburg
Vredenburgkade 11
3511 WC Utrecht
Plan je route
Afstand:
({{distance}} {{unit}} vanaf jouw locatie)

InAlto geeft intiem kerstconcert in TivoliVredenburg

Smeekbeden, lofliederen en kerstgezangen met ereplaats voor Schütz

Het internationale barokensemble InAlto, geleid door Lambert Colson, geeft op 11 december een intiem kerstconcert in TivoliVredenburg. In het programma is een bijzondere plek ingeruimd voor de muziek van Heinrich Schütz, de belangrijkste Duitse componist voor Bach. Ook klinken werken van tijdgenoten als Franz Tunder en Matthias Weckmann.

De concerten bestaan uit smeekbeden, lofliederen en kerstzangen aangevuld met instrumentale stukken van toonaangevende componisten uit de Duitse vroegbarok. Ensembleleider Colson wil met dit kerstprogramma ontdekken hoe musici zich staande hielden tijdens de verwoestende Dertigjarige Oorlog (1618-1648). Bracht Kerstmis licht in duistere tijden? Colson: ‘Er wordt wel gedacht dat componisten als Schütz kozen voor een kleinere bezetting omdat er geen geld was of omdat de musici waren omgekomen, maar ik denk dat er meer achter zit. Het gaat om emotionele efficiëntie, om te proberen een punt te maken en iets dieps uit te drukken: de echte Kerstgedachte.’

Het Seizoen Oude Muziek, van de makers van het Festival Oude Muziek, staat voor de mooiste muziek uit middeleeuwen, renaissance en barok, uitgevoerd door topmusici op bijzondere locaties in Nederland en België.

Prijzen

  • van € 20,00 tot € 35,00

Reviews