Vier de winter in Utrecht!

Vier het winterfeest in Utrecht met hartverwarmende activiteiten, ga samen lekker uit eten, vind het perfecte cadeau voor de feestdagen en haal het kerstgevoel in je naar boven! Ook voor de kids is er veel te doen. We hebben het hier voor je op een rijtje gezet. Veel plezier!

Winteractiviteiten - Beleven en doen voor jong en oud

Vier de winter in het nijntje wintermuseum

Nijntje en haar vriendjes vieren de winter, en hoe! Vanaf 3 december tot en met 26 januari is het nijntje museum in warme wintersferen met het nijntje wintermuseum. Met muziek, lichtjes en natuurlijk heel veel spelletjes ontdekken peuters en kleuters alles over de winter. Doe ski’s aan, rijd een stukje op de slee, bouw een sneeuwpoppuzzel, of versier een kerstengel. Trek je winterjas aan en kom spelen.

Muzikale kinderuitjes in Museum Speelklok

Een bezoek aan Museum Speelklok is leuk voor volwassenen, maar ook een van de muzikaalste en vrolijkste kinderuitjes in Utrecht. Speciaal voor de kids is er een speurtocht met Orgelaapje Toon of ga buiten de schoolvakanties om, mee met de muzikale kinderrondleiding. Hoor het verhaal over de speelklokken, bekijk het konijntje in de kool, zing mee met liedjes van de straatorgels en dans samen in het Dans Paleis op de muziek van de kermis- en dansorgels. 

Lichtjes kijken vanaf de Dom

Ontdek hoe mooi Utrecht in het donker is!  Deze avonden krijg je de kans om de Domtoren te beklimmen met een uitzicht over donker Utrecht vol met lichtjes. Een speciale lichtjestour voor kids start om 18.30 uur. Ga mee met een spannende rondleiding en leer alles over licht. Hoe was het in de Middeleeuwen om in het donker de klokken te luiden want je had geen lamp. En hoe woonde de torenwachter zonder elektriciteit? Op al deze vragen en meer krijg je antwoord. En vind je het spannend? Neem een lampion of je zaklamp mee!

Lees meer

Utrechtse warme winterboot

Laat je verrassen door de fraaie oude bruggen. Verbaas je over de zeldzame werfmuurbegroeiing. Raak vertederd door de sprekende beeldhouwwerkjes aan de voet van de Pyke Koch straatlantaarns. Een rondvaart door Utrecht is altijd een aanrader, zeker in de winter! Maak een rondvaart van een uur met glühwein, warme chocomel en winterse hapjes in een knusse sfeer.

Boek een rondvaart bij Schuttevaer

Wintervoorstellingen - Muziek-, theater- en filmvoorstellingen

Back to Oz

De nieuwe grote kerstvoorstelling ‘Back to Oz’ heeft alles waar je bij een wintervoorstelling warm van wordt: een tekst van Don Duyns gebaseerd op alle boeken over Oz van L. Frank Baum, een swingende band met musici van K.O.Brass en Slagwerk Den Haag, live videobeelden, acht steengoede acteurs én een happy end.

Muzikale voorstelling De Tovenaar van het witte orgel

Een vorstelijke sprookje over vriendschap en de betoverende kracht van muziek! Kom deze kerstvakantie van 27 t/m 30 december en 2 t/m 5 januari naar de Muzikale voorstelling De tovenaar van het witte orgel! Tussen alle zelfspelende muziekinstrumenten van Museum Speelklok speelt deze kerstvakantie een gigantisch niet-zelfspelend muziekinstrument de hoofdrol. Kom en laat je betoveren!

Winter Station @ Spoorwegmuseum

Het Spoorwegmuseum wordt in de kerstvakantie betoverend mooi. Tijdens Winter Station brengen ontelbare lampjes, kerstdecoraties en een antieke carrousel het hele museum in een romantische wintersfeer. Ook kun je tussen de treinen door schaatsen en opwarmen bij de koek- en zopie kraampjes. Iedere dag is er een wisselend programma met muziek en kinderactiviteiten. Bezoek Winterstation met een regulier entreebewijs. Koop je ticket online en loop langs de rij of koop een Dalurenticket voor na 15.00 voor € 7,50!

Koop hier je tickets voor Winter Station

Kerstival @ Museum Catharijneconvent

In Museum Catharijneconvent is tijdens Kerstival van alles te zien en te beleven. Volg de ezel uit de stal en kom al spelend meer weten over Kerstmis, het gezelligste feest van het jaar! Waarover gaat het verhaal van kerst en hoe vieren we dat? Beleef het kerstverhaal door de ogen van de dieren uit de stal. Kijk eens goed naar de schitterende en soms grappige kunst die je tegenkomt.

Koop hier je tickets voor Kerstival

Wintershoppen in Utrecht - Kom alvast in de kerststemming

Swan Market @ Neude

⭐ Swan. Utrecht
⭐ Zaterdag 21 december 2019 (OPEN: 11.00 - 17.00)
Zondag 22 december 2019 (OPEN: 11.00 - 17.00)
⭐ Locatie: Neude
⭐ Entree: GRATIS
 

VVV Kerstshop

Utrechtse Kerstcadeaus vind je bij de VVV op Domplein 9!

Ultiem Kerstgevoel @ Kerstboomkwekerij

Beleef het ultieme kerstgevoel op Kerstboomkwekerij van Zijl! Een knus en gezellig kerstevenement met het hele gezin! Leuke activiteiten, gezellige kramen, heerlijke winterse lekkernijen en niet te missen de kerstman. Tot slot maak je jullie dag compleet door bij ons in het bos een mooie kerstboom uit te zoeken! Deze kun je vervolgens mooi versieren met al het moois uit onze kerstwinkel. Trek snel je winterjas aan, doe je muts op en kom gezellig langs! In de weekenden van 7,8 & 14,15 december pakken we extra uit met het Kids X-Mas Festival! Je kunt van dit spektakel genieten van 10:00 tot 16:00 uur.

Wintermarkt @ Molen de Ster

Buiten is het koud maar in de molen hangt een warme sfeer. Met glühwein, warme choco, snert en een gezellige markt met de leukste spulletjes voor de feestdagen. Onze molenaars zijn er ook: met hun broodplanken en andere duurzame houten producten laten ze zien wat zij als ambachtelijke houtzagers in huis hebben.

Twijnstraat & de Markt

Op zondag 15 december is ‘ie er weer: Twijnstraat & de KERSTmarkt!

Im Kirche - Hallelujah

IJspret - It giet oan

Schaatsen tussen de treinen

Het blijft de meest unieke ijsbaan van Nederland: in de museumhal, tussen de treinen, kan geschaatst worden! Schaatsen zijn gratis te leen. Liever je eigen schaatsten, geen probleem, alleen Noren zijn niet toegestaan. Neem je handschoenen mee, deze zijn verplicht.

WinterparadIJS

Ook deze winter kan er weer geschaatst worden bij het WinterparadIJS Amersfoort. Voor de zevende keer wordt de schaatsbaan, welke 600 vierkante meter meet, op het Eemplein gebouwd. Dit jaar ligt het ijs er van vrijdag 22 november tot en met zondag 5 januari.

Rond on Ice

Drie weken lang is er weer schaatspret op de schaatsbaan van 30 bij 12,5 meter. De ijsbaan vóór en dóór Houten! Kom gezellig vrij schaatsen, neem deel aan de gezellige activiteiten georganiseerd op Rond on Ice of kom gezellig wat warms drinken in de "Huiskamer van Houten".

Beleef de winter in de regio Utrecht

Ben je toe aan wat meer rust en ruimte in december? Ook buiten de stad Utrecht is er in de winterperiode van alles te beleven. Laat je betoveren op de verwarmde terrassen tijdens de winterfair in Woerden en onder de grootste kerstboom in IJsselstein, ga ronddwalen met kerstliedjes en glühwein door Kasteel Amerongen of blaas je eigen kerstbal in Leerdam.  Ben je gek op de natuur? Trek dan je warme winterkleding aan en maak eenkerstwandeling in de Kromme Rijnstreek

Bezoek de website visitutrechtregion.com