Keramiek door echtWaar

Keramiek van Utrechtse bodem door stichting echtWaar

Stichting echtWaar is een Utrechtse werkplaats waar mensen met een arbeidsbeperking producten van keramiek en textiel maken. De werkplaats staat onder leiding van Loes van der Heijden en Irma Heijnsdijk. Nadat het keramiekatelier waar zij samen werkten de deuren sloot, namen zij het heft in eigen handen. Samen richtten zij begin 2015 Stichting echtWaar op, met als doel om een veilige werkomgeving te bieden waar mensen met een arbeidsbeperking zich kunnen ontplooien. Inmiddels maakt echtWaar alweer ruim vier jaar unieke handgemaakte producten van keramiek en textiel, waarbij er bovendien gebruik gemaakt wordt van recyclebare materialen.

echtWaar gaat uit van wat mensen kunnen en willen leren. Iedereen kiest welk werk hij wil gaan doen: op de naaimachine, keramiek, weven of een combinatie van alles. Het maken van een product bestaat uit veel deelhandelingen, waardoor alle mensen onderdeel uit kunnen maken van het proces. Ook werkt echtWaar graag samen met andere Utrechtse ondernemers. Zo maken ze borrelbekertjes voor de likorettes van Rondje Utrecht en schoteltjes voor onder de Domtorenkaarsen van kaarsenatelier Snellies. In de winkel van de VVV vind je van echtWaar o.a. mooie keramieken bekers met een getekende Dom erop. Een mooie plek voor echtWaar om hun producten niet alleen aan Utrechters maar ook internationale bezoekers te laten zien!

De producten van stichting echtWaar zijn verkrijgbaar in de winkel van het Toerist informatie Centrum ( VVV) op Domplein 9.