Nationaal Militair Museum

Contact

Adres:
Verlengde Paltzerweg 1
3768 MX Soest
Plan je route
Afstand:
({{distance}} {{unit}} vanaf jouw locatie)

In het Nationaal Militair Museum, het NMM, wordt op een indrukwekkende manier de geschiedenis van Nederland en haar krijgsmacht weergegeven. In dit interactieve museum komen verleden, heden en toekomst tot leven.

Tentoonstellingen
Op de plek waar in 1913 de Luchtvaartafdeling van de Koninklijke Landmacht werd opgericht staat 100 jaar later het Nationaal Militair Museum.

In de grote hal, het Arsenaal, zijn alle topstukken uit de Nederlandse militaire luchtvaartgeschiedenis verzameld. Hier kun je geheel op eigen tempo dwalen tussen kanonnen, tanks, vliegtuigen en nog veel meer. Daarnaast kun je elke zaterdag om 13.00 en om 15.00 uur luisteren naar het persoonlijke verhaal van een militair.

Behalve het Arsenaal zijn er nog 6 themaruimtes waar het verhaal van de krijgsmacht wordt verteld. Leef je uit in een F-16, bestuur een tank of leer NATO-taal, in het Nationaal Militair Museum is genoeg te doen voor jong en oud!

Vliegbasis Soesterberg
Het NMM bevindt zich op de voormalige vliegbasis Soesterberg, een complex van verlaten landingsbanen, bunkers, een ondergrondse atoomschuilkelder, munitiedepots, en de shelters waar vroeger straaljagers in geparkeerd werden. Na de Koude Oorlog werden de landingsbanen vooral voor helikopters gebruikt, en sinds 2008 is de vliegbasis helemaal buiten gebruik. Het huidige Park Vliegbasis Soesterberg leent zich perfect om te voet of per fiets ontdekt te worden. Het is daarnaast mogelijk om een rondleiding te krijgen onder begeleiding van een gids. Deze starten in de centrale hal van het NMM.

Openingstijden
Het Nationaal Militair Museum is op dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur geopend. Tijdens de schoolvakanties is het museum ook op maandag te bezoeken.

Prijzen
Toegang volwassenen: €12,50
Toegang kind 4 t/m 12 jaar: €6,50
Kinderen tot 4 jaar: gratis
Museumjaarkaart: gratis
Jongeren met CJP-pas: €10,-

Prijzen

  • Volwassenen€ 15,00
  • Kinderen€ 7,50 4 t/m 12 jaar
  • Groepen vanaf: € 11,50

Reviews

Lees de ervaringen van bezoekers

Bekijk de reviews van bezoekers die al een bezoek aan deze locatie hebben gebracht.

Bekijk alle reviews op tripadvisor

Hoe toegankelijk is deze locatie

Algemene toegankelijkheid Voor blinden of slechtzienden Geen faciliteiten Voor rolstoelgebruikers of bezoekers die slecht ter been zijn Faciliteiten zijn toegankelijk Voor doven of slechthorenden Geen faciliteiten Voor bezoekers met een assistentiehond Toegestaan