Ontdek Hollandse Meesters

Deze winter ontdek je Hollandse Meesters in Utrecht en Amersfoort. In het Centraal Museum maak je kennis met de Utrechtse caravaggisten Dirck van Baburen, Gerard van Honthorst en Hendrick ter Brugghen. Kunsthal KAdE Amersfoort wijdt een tentoonstelling aan Caspar van Wittel, een van de grootste zeventiende eeuwse kunstenaars die de stad Amersfoort voortbracht. De caravaggisten en Van Wittel volgden dezelfde weg naar meesterschap in Rome.

 

Utrecht, Caravaggio en Europa

16 december t/m 24 maart 2019

Utrecht, Caravaggio en Europa brengt het Rome van 1600-1630 naar Utrecht. Op jonge leeftijd vertrokken Dirck van Baburen, Gerard van Honthorst en Hendrick ter Brugghen naar Rome, waar Caravaggio voor een revolutie in de schilderkunst had gezorgd. De tentoonstelling laat voor het eerst deze Utrechtse caravaggisten naast hun Europese collega’s zien. Ruim zestig bruiklenen, waaronder het topstuk uit het Vaticaan De graflegging van Christus van de meester Caravaggio (1571-1610) zelf, zijn te zien.

Lees meer

MAESTRO VAN WITTEL – Hollandse meester van het Italiaanse stadsgezicht

26 januari t/m 5 mei 2019

Caspar van Wittel (1653-1736) werd geboren in Amersfoort, verhuisde rond 1673 naar Rome, verwierf daar naam en faam en keerde niet meer terug naar Nederland. Tegenwoordig bevindt het overgrote deel van zijn oeuvre zich in Italiaanse, Engelse en Spaanse collecties. Museum Flehite en Kunsthal KAdE eren de in Nederland vrijwel onbekende meester met een groot retrospectief. En brengen Van Wittel terug naar Amersfoort!

Lees meer

Meer evenementen - Hollandse Meesters, Caravaggio en Utrechtse schilders

Combineer je bezoek aan Utrecht - Ontdek meer in stad en regio