Musea, tentoonstellingen en galerieën - Een opvallend divers aanbod

Utrecht biedt onderdak aan tal van verrassende schatkamers, musea en galerieën. En Utrecht is de perfecte locatie voor internationale tentoonstellingen. Ben je een middag op zoek naar Christelijke kunst, gek op nijntje of gaat je interesse uit naar een bijzondere kunststijl? In de Domstad vind je het allemaal. En ook met kinderen is er nog veel te ontdekken.

Ontdek Hollandse Meesters in Utrecht & Amersfoort

In het Centraal Museum maak je kennis met de Utrechtse caravaggisten Dirck van Baburen, Gerard van Honthorst en Hendrick ter Brugghen. Kunsthal KAdE Amersfoort wijdt een tentoonstelling aan Caspar van Wittel, een van de grootste zeventiende eeuwse kunstenaars die de stad Amersfoort voortbracht. De caravaggisten en Van Wittel volgden dezelfde weg naar meesterschap in Rome.
 

Lees meer

Robots Love Music

De muziekrobots komen eraan! Vanaf 21 september 2018 staat Museum Speelklok helemaal in het teken van muzikale robots. In de internationale tentoonstelling Robots love Music ontdek je dat de oudste en nieuwste muziekrobots naast hersens ook een hart hebben!

Bekijk alle musea

Het diverse museumaanbod van Utrecht staat garant voor een dag plezier, terwijl je nog wat leert ook! Laat je verrassen en ontdek iedere dag iets nieuws.

Bekijk alle galerieën

Utrecht kent verschillende galerieën met wisselende exposities, waar je kunst kijkt, koopt en soms zelfs huurt! Van modern tot klassiek, er valt voor iedereen wat moois te zien.