Musea, tentoonstellingen en galerieën - Een opvallend divers aanbod

Utrecht biedt onderdak aan tal van verrassende schatkamers, musea en galerieën. Ben je een middag op zoek naar Christelijke kunst, gek op nijntje of gaat je interesse uit naar een bijzondere kunststijl? In de Domstad vind je het allemaal. Een introductie van galleries & art spaces in Utrecht is te vinden op Art Utrecht. Op deze pagina is een uitgebreide agenda te vinden met alle exposities en speciale events. Bij de VVV op het Domplein of bij een van de aangesloten deelnemers is ook een Art Utrecht flyer met plattegrond te verkrijgen. 

Ontdek Hollandse Meesters

Kunsthal KAdE Amersfoort wijdt een tentoonstelling aan Caspar van Wittel, een van de grootste zeventiende eeuwse kunstenaars die de stad Amersfoort voortbracht. Tot en met 24 maart was in het Centraal Museum Utrecht de drukbezochte tentoonstelling Utrecht, Caravaggio en Europa te zien. Gelukkig is er in de vaste opstelling van het museum nog voldoende moois te zien van deze Utrechtse schilders en hun tijdgenoten.

Bekijk alle musea

Het diverse museumaanbod van Utrecht staat garant voor een dag plezier, terwijl je nog wat leert ook! Laat je verrassen en ontdek iedere dag iets nieuws.

Bekijk alle galerieën

Utrecht kent vele verschillende galerieën en art spaces waar je terecht kunt voor kunst. Vaak zijn hier wisselende exposities te zien en kun je werken kopen of zelfs lenen! Sommige van deze kunsthuizen organiseren ook thema avonden, waar je onder het genot van een drankje kunst kunt kijken.