Musea, tentoonstellingen en galerieën - Een opvallend divers aanbod

Utrecht biedt onderdak aan tal van verrassende schatkamers, musea en galerieen. En Utrecht is de perfecte locatie voor internationale tentoonstellingen. Ben je een middag op zoek naar Christelijke kunst, gek op nijntje of gaat je interesse uit naar een bijzondere tentoonstelling? In de Domstad vind je het allemaal.

De meeste musea zijn makkelijk te voet bereikbaar en daarnaast brengt buslijn 2, ook wel de Museumbus genoemd, je langs de meeste Utrechtse musea!

Robots Love Music

De muziekrobots komen eraan! Vanaf 21 september 2018 staat Museum Speelklok helemaal in het teken van muzikale robots. In de internationale tentoonstelling Robots love Music ontdek je dat de oudste en nieuwste muziekrobots naast hersens ook een hart hebben!

Bekijk alle musea

Het diverse museumaanbod van Utrecht staat garant voor een dag plezier, terwijl je nog wat leert ook! Laat je verrassen en ontdek iedere dag iets nieuws.

Bekijk alle galerieën

Utrecht kent verschillende galerieën met wisselende exposities, waar je kunst kijkt, koopt en soms zelfs huurt! Van modern tot klassiek, er valt voor iedereen wat moois te zien.