Musea, tentoonstellingen en galerieën - Een opvallend divers aanbod

Utrecht biedt onderdak aan tal van verrassende schatkamers, musea en galerieën. Ben je een middag op zoek naar Christelijke kunst, gek op nijntje of gaat je interesse uit naar een bijzondere kunststijl? In de Domstad vind je het allemaal. Een introductie van galleries & art spaces in Utrecht is te vinden op Art Utrecht. Bij de VVV op het Domplein of bij een van de aangesloten deelnemers is ook een Art Utrecht flyer met plattegrond te verkrijgen. 

Coronamaatregelen - De musea gaan per 1 juni open!

Wij raden je aan om altijd voor vertrek de website van de betreffende locatie te raadplegen voor de meest actuele informatie en de getroffen maatregelen.

Bekijk alle musea

Het diverse museumaanbod van Utrecht staat garant voor een dag plezier, terwijl je nog wat leert ook! Laat je verrassen en ontdek iedere dag iets nieuws.

Bekijk alle galerieën

Utrecht kent vele verschillende galerieën en art spaces waar je terecht kunt voor kunst. Vaak zijn hier wisselende exposities te zien en kun je werken kopen of zelfs lenen! Sommige van deze kunsthuizen organiseren ook thema avonden, waar je onder het genot van een drankje kunst kunt kijken.

Bereikbaarheid musea - Met de bus of trein naar musea

Neem bus 2 vanaf station Utrecht Centraal richting het Museumkwartier. Het is ook mogelijk de trein te nemen naar station Utrecht Vaartsche Rijn. Vanuit daar is het circa 10 minuten lopen naar het Centraal Museum en nijntje museum.  

Pendeltrein naar Spoorwegmuseum
Reis in stijl naar het Spoorwegmuseum met de trein! Vanaf Utrecht Centraal Station rijdt de tein naar het eigen station Utrecht Maliebaan. Je stapt midden in het museum uit. Plan je reis met de NS reisplanner. In de pendetrein kun je gebruik maken van de OV Chipkaart en Utrecht Region Pass. Wist je dat je bij een aantal musea ook gelijk kunt betalen met je Utrecht Region Pass?

Bezoek met een groep

Benieuwd naar de mogelijkheden voor groepsbezoeken in Utrechtse musea? Informeer dan hier naar de mogelijkheden. 

Musea met een groep