Universiteitskwartier

Bruisend en aantrekkelijk

In het Universiteitskwartier zie je de eigenzinnige kant van Utrecht. Je gaat op tussen de jonge locals die de universiteit of hun vaste werkplek verruilen voor een gezellige koffiebar. ’s Avonds kun je er heerlijk eten en ’s nachts duik je de kroeg in aan de Nobelstraat of het Janskerkhof.

De Voorstraat, de Nobelstraat en het Janskerkhof
Ontbijten, brunchen, lunchen, snacken en dineren, het kan allemaal in het Universiteitskwartier. Je drinkt er de beste koppen koffie, sapjes en glazen wijn van Utrecht. En wil je wat eten, dan kun je werkelijk alle kanten op. Zeker in de Voorstraat, de straat tussen de Neude en de Plompetorenbrug.
Wil je het Utrechts studentenleven ontdekken? Ga dan ’s avonds richting de Nobelstraat en het Janskerkhof. En boek een bed bij Strowis, een gezellig hostel in een 17e-eeuws pand midden in het Universiteitskwartier.

Van bloemen tot vintage en design
Zaterdags vind je op het Janskerkhof de Bloemenmarkt en in de Breedstraat de grootste en oudste stoffen- en textielmarkt van Nederland. Geen ster achter de naaimachine? Volg de PUHA-route langs de lokale design- en vintagezaakjes.

Meer zien? Wandel langs de Stadsbuitengracht en breng een bezoek aan de Janskerk en de mysterieuze gevangenis aan het Wolvenplein.

Bezienswaardigheden

Evenementen

Winkelen

Horeca

Wandelroute