Museumkwartier

Een historisch stukje Utrecht

In het Museumkwartier begint je museumbezoek op straat, met middeleeuwse huizen, verborgen hofjes en meer dan honderd jaar oude bomen langs de Oude- en Nieuwegracht. Tussen de muren van eeuwenoude kloosters en universiteitsgebouwen vind je zes musea met bijzondere collecties en uiteenlopende tentoonstellingen. En ben je op zoek naar moois (of lekkers) voor thuis, ook dan kom je in het grootste kwartier van de Utrechtse binnenstad zeker aan je trekken.Kom je met de trein naar Utrecht en wil je naar het Museumkwartier, reis dan naar station Vaartsche Rijn. Vanaf daar wandel je in vijf minuutjes naar de Twijnstraat en het Ledig Erf, een plein aan het water dat wordt omringd door horeca met goed gelegen terrassen. De perfecte plek om na te praten over wat je allemaal hebt gezien, buiten, in de musea of in filmhuis het Louis Hartlooper Complex.

Bezienswaardigheden

Evenementen

Winkelen

Horeca

Wandelroute

De lekkere Twijnstraat
Met meer dan tien culinaire speciaalzaken, een biologische supermarkt, verschillende soorten restaurants en eetcafés, is de Twijnstraat de lekkerste straat van Utrecht. Tussen het brood, de kazen en het bier, vind je een postkaartenwinkel en boetieks met kleding en huiselijke hebbedingetjes.

Voor brocante en galerieën (en nog meer goede restaurants) ga je naar de Oudegracht, de Lange Nieuwstraat en de Nieuwegracht.

Het groen in
Vanaf het Museumkwartier ben je binnen een kwartier bij Fort Rhijnauwen en Amelisweerd. Hier kun je heerlijk wandelen, kanoën en pannenkoeken eten.