Architectuur

Bijzondere mix van iconische gebouwen

In Utrecht komt eeuwenoude historie samen met moderne architectuur. In het centrum loop je tussen de Middeleeuwse bouwwerken en bijzondere monumenten, maar verreweg het meest beroemde pand van de stad is het  Rietveld Schröderhuis. Een uniek gebouw met geometrische vormen en primaire kleuren, vlakbij het Wilhelminapark. Dit baanbrekende meesterwerk van de wereldberoemde architect Gerrit Rietveld staat sinds 2000 op de Werelderfgoedlijst van UNSECO, en wordt gezien als het hoogtepunt van kunststroming De Stijl.

Meer spectaculaire en prijswinnende architectuur bekijk je in het Utrecht Science Park, het kenniscentrum aan de rand van de stad. Hier bekijk je het werk van bekende Nederlandse architecten en kun je ook De Daktuin op het dak van een parkeergarage niet overslaan. Op deze mooie groene plek komt jong en oud samen om te genieten van een hapje, drankje en verrassende evenementen.

De Stijl in Utrecht

Utrecht is een geliefde stad voor wie houdt van kunst, design en architectuur. Utrecht is ook de geboortestad van de wereldberoemde meubelmaker en architect Gerrit Rietveld, een van de grote innovators van de wereldberoemde kunstbeweging De Stijl. Maak kennis met het kleurrijke erfgoed van De Stijl in het Centraal Museum en het Rietveld Schröderhuis en ontdek welke impact deze kunststroming nog steeds heeft op hedendaagse kunst en architectuur.

Ontdek De Stijl in Utrecht