Wat te doen - Reden genoeg om op pad te gaan!

Het hart van Utrecht is het tweeduizend jaar oude Domplein. Dit is de plek waar het Tour-peloton onder de statige Domtoren doorfietste, en waar de Romeinen de basis voor Utrecht legden met Castellum Traiectum. Je zit hier tussen de leukste winkels, lekkerste horeca en mooiste bezienswaardigheden van de stad, en dat maakt 't het ideale beginpunt voor een bezoek aan Utrecht.

Begin bijvoorbeeld met een kopje koffie in een van de gezellige cafeetjes op het Domplein en beklim daarna de 465 traptreden van de Domtoren voor een geweldig uitzicht over de stad. Op loopafstand vind je bruisende wijken en knusse buurtjes, waar je het echte Utrecht en haar bewoners leert kennen. Maar als je liever een boottochtje langs de iconische werven maakt, dan sta je ook binnen drie minuten aan de Oudegracht. Op het Domplein vind je daarnaast ook de VVV, waar je een fiets kan huren om de rest van de stad te verkennen!

Blog

Utrecht voor Groepen

Groepsactiviteit, bedrijfsuitje of vrijgezellenfeest? De experts van Utrecht voor Groepen regelen het en maken het met jou tot een succes!

Meer informatie

Nieuwe USE-IT

Op zoek naar verborgen en unieke plekjes in de stad? De USE-IT is vernieuwd! De internationale plattegrond is weer samengesteld met verse tips van locals. Bij het VVV informatiecentrum en bij veel hotels en hostels in de stad is de kaart gratis verkrijgbaar.

Bekijk de kaart