Zomer in Utrecht

Vier de zomer in Utrecht! De zomervakantie is officieel van start. Of je nou de hele zomer moet werken of lekker vrij bent, er is in Utrecht genoeg te doen voor iedereen. Zoek verkoeling op de Utrechtse grachten en singels, ontdek verrassende terrassen, doe een Utrechts festival aan of ga eropuit met de kids. Wij zochten de leukste activiteiten, locaties en evenementen in Utrecht voor je uit. Veel plezier! 

5x Verrassende terrassen

De Ping Pong Club

Op het terras van De Ping Pong Club heb je van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat zon, uitzicht op de Dom, en het ligt zó dicht tegen het spoor dat de treinmachinisten naar je seinen. Bij mooi weer kun je er bovendien buiten een balletje slaan. 

Café Kanaalzicht

Op het terras van Café Kanaalzicht zit je de hele dag in de zon. Op de Keulsekade is altijd wel iets te zien én je hebt binnen een paar minuten je biertje.

Karel V

Het terras van Karel V, waar je prinsheerlijk zit tussen de appel- en perenbomen, wordt ook wel het best bewaarde geheim van Utrecht genoemd.

De Nijverheid

De Nijverheid is kruising tussen een kunstkantine en een café waar iedereen welkom is. Je kunt er in de zomer op vrijdagavond een borrel drinken op het terras. 

Camping Ganspoort

In de hippe wijk Rotsoord vind je Camping Ganspoort, met een heerlijk terras direct aan het water gelegen. Van ontbijt tot borrel, je kan hier op ieder moment van de dag terecht. 

Stadsstranden in Utrecht

Het ultieme vakantiegevoel. Met een drankje genieten van het gekriebel van zand tussen je tenen, terwijl je de zon in de zee ziet zakken. Dat laatste kan ook in Utrecht! Dat wil zeggen, niet in de zee maar je kunt wel met je voeten in het zand genieten van dat koude biertje of die sprankelende rosé! Wij hebben een aantal stadsstranden bezocht, zodat je precies weet waar je kunt relaxen deze zomer.

Lees meer

Utrechtse Brouwerijen

In Utrecht vind je talloze brouwerijen waar echt Utrechts bier gebrouwen wordt. Gewoon een eenvoudig lagerbiertje? Nou, nee! Deze Utrechtse brouwerijen schenken pittige saisons, frisse blonde biertjes en bittere IPA's. Bonus: ze hebben alle vijf grote, zonnige terrassen!
 

Lees meer

Varen in Utrecht - Verken Utrecht te boot, waterfiets of kano

Festivals in Utrecht

Ijssalons in Utrecht