Bloemenmarkt Janskerkhof

Elke zaterdag verandert het Janskerkhof in een enorme bloemenzee. De kramen puilen uit van de scherp geprijsde gerbera’s, rozen en zonnebloemen, kamerplanten en boompjes voor in de tuin. Daarnaast kun je hier ook terecht voor bloembollen, zaden en plantenbakken. De Bloemenmarkt Janskerkhof is elke zaterdag van 08:00 tot 17:00 uur te bezoeken.

Biologische boerenmarkt

Elke vrijdag van 10:00 tot 18:00 vind je op het Vredenburgplein de Biologische Boerenmarkt Utrecht. Hier koop je biologische producten rechtstreeks van de boer. Van groente, fruit, vers brood en koeien- en geitenkaas tot bijzondere delicatessen, vlees en duurzaam gevangen vis: alle producten komen vers van de boerderij en zijn van hoge kwaliteit.

 

Lapjesmarkt

De Utrechtse Lapjesmarkt op de Breedmarkt is de grootste stoffenmarkt van Nederland. Hier kun je terecht voor allerlei soorten stoffen, textiel en fournituren. De Lapjesmarkt op de Breedstraat is niet alleen de grootste, maar ook de oudste stoffen- en textielmarkt van Nederland. De markt wordt het hele jaar door op zaterdagochtend van 8.00 tot 13.00 uur gehouden op de Breedstraat en de Begijnhof.

Markt Vredenburg

De markt op het Vredenburg is een van de grootste markten van Utrecht. Op deze gezellige markt kun je drie keer per week terecht voor bijvoorbeeld verse vis, vlees, stroopwafels, groente, fruit en andere etenswaren. Daarnaast zijn er kramen met kleding, schoenen, elektronica en verzorgingsproducten. De markt is elke woensdag, vrijdag en zaterdag te bezoeken. 

Bloemenmarkt Oudegracht

Behalve op de Bloemenmarkt op het Janskerkhof kun je ook op de Oudegracht terecht voor bloemen. Elke zaterdag wordt het stuk gracht tussen de  Zakkendragersteeg en de Bakkersteeg gevuld met twaalf kramen vol fleurige bloemen en bijzondere boeketten. De Bloemenmarkt Oudegracht is elke zaterdag aanwezig van 08:00 tot 17:00 uur.