Openingstijden - Wanneer is welke winkel open?

Op dit moment hanteren sommige winkels andere openingstijden wegens de maatregelen rondom het coronavirus. Check voor je bezoek aan de stad de website van de desbetreffende winkel waar jij graag naartoe wilt.

Normaliter zijn de meeste winkels in de historische binnenstad zijn iedere dag geopend van 09:30 - 18:00 uur, op maandag openen de winkels tussen 11:00 en 13:00 uur. Winkels buiten het centrum, zoals woonwinkels, bouw- en tuincentra, zijn over het algemeen van 12.00 - 17.00 uur geopend. Dit verschilt wel per winkel, dus bekijk altijd even de betreffende website voordat je vertrekt. De koopavonden in het Utrechtse centrum zijn op donderdagavond. De winkels zijn dan tot 21.00 uur open. 

In Utrecht centrum is iedere ondernemer vrij om op zondag zijn winkel te openen, de meeste winkels zijn dan ook geopend.

Kies je winkel-moment!

Ondanks dat de meeste winkels op dit moment weer normale openingstijden hanteren, is het erg fijn om op een rustig moment naar de stad te gaan. Voor jezelf én voor de andere shoppers! Kies hier op welk moment je rustig naar de stad kunt gaan en plan je bezoek. 

Kies je moment

Openingstijden rondom feestdagen

  • Op 1e Paasdag, 1e Pinksterdag, 1e Kerstdag en Nieuwjaarsdag zijn de winkels niet geopend.
  • 2e Paasdag, Hemelvaartdag, 2e Pinksterdag en 2e Kerstdag zijn de winkels wel geopend.
  • Extra koopavonden zijn op 2 en 23 december.