Wanneer ga jij naar de stad? - Veilig winkelen doen we samen

In Utrecht doen we er alles aan om jouw bezoek zo veilig en verantwoord mogelijk te laten verlopen. Eén van de genomen maatregelen is druktespreiding. Wanneer niet iedereen tegelijk boodschappen gaat doen en benodigdheden komt halen, dan zijn we beter in staat de voorgeschreven 1,5meter-maatregel te hanteren. 

Om jou hierbij te helpen hebben wij de piek- en de daluren voor Utrecht centrum globaal in kaart gebracht. Raadpleeg het onderstaande schema om jouw bezoek aan Utrecht slim te plannen.


Op maandag, dinsdag, woensdag, is het rustig tot redelijk druk in het centrum van Utrecht. We nodigen je dan ook van harte uit om juist op deze dagen wat vroeger in de ochtend langs te komen.

Onze bezoekerspiek is op zaterdag tussen 12.00 en 16.00 uur. Probeer op deze tijden alleen de noodzakelijke boodschappen te doen.

 

Openingstijden

De openingstijden van individuele winkels, horecazaken en culturele instellingen kunnen op dit moment afwijken van de normale openingstijden. Supermarkten hanteren meestal de ruimste openingstijden. Kijk voor de openingstijden van individuele ondernemers van winkels, horecazaken of culturele instellingen op www.centrumutrecht.nl.

Centrum Utrecht

Samen tegen corona!

Juist nu, in deze verwarrende tijden, zie je ook hele mooie initiatieven ontstaan. We zien enorm veel liefdevolle acties van ondernemers, bewoners en vrijwilligers in de stad. Ben jij benieuwd? Kijk op Utrecht Verbindt voor een heel mooi overzicht. Wij zijn trots!

Utrecht Verbindt