Wanneer ga jij naar de stad? - Utrecht geeft je de ruimte.

In Utrecht doen we er alles aan om jouw bezoek zo veilig en verantwoord mogelijk te laten verlopen. Eén van de genomen maatregelen is druktespreiding. Wanneer niet iedereen tegelijk boodschappen gaat doen en komt winkelen, dan zijn we beter in staat de voorgeschreven 1,5meter-maatregel te hanteren. 

Om jou hierbij te helpen hebben wij de piek- en de daluren voor Utrecht centrum globaal in kaart gebracht. Raadpleeg het onderstaande schema om jouw bezoek aan Utrecht slim te plannen.

Vanwege de nieuwe maatregelen, aangekondigd op 13 oktober 2020, zijn de winkels op donderdagavond geopend tot 20:00 uur. Daarnaast zijn veel winkels in Utrecht op vrijdag en zaterdag tot 19.00 uur open. Hoog Catharijne is elke dag tot 20.00 uur geopend (uitgezonderd zondagavond).

 


Op maandag, dinsdag, woensdag, is het rustig tot redelijk druk in het centrum van Utrecht. We nodigen je dan ook van harte uit om juist op deze dagen wat vroeger in de ochtend langs te komen.

Onze bezoekerspiek is op zaterdag tussen 12.00 en 16.00 uur. Probeer op deze tijden alleen de noodzakelijke boodschappen te doen.