Vier de voorjaarsvakantie!

Tijdens de voorjaarsvakantie is er weer veel te doen in Utrecht! Last van een winterdip? Niet nodig! Tussen 22 februari en 1 maart zijn er overal door de stad leuke activiteiten te vinden. Snuif de cultuur, warm je op tijdens een interessante expo of vind zelfs nog een beetje romantiek... 

Activiteiten voor iedereen

Utrecht Hotspots wandeling

Tweeduizend jaar historie in Utrecht! Te beleven tijdens de Utrecht Hotspots wandeling in Utrecht met een ervaren VVV-stadsgids. Tijdens de voorjaarsvakantie zijn er extra wandelingen gepland. Zelfs voor echte Utrechters is de wandeling verrassend en leuk. Mysterieuze stegen, prachtige hofjes, het Domplein, Paushuize en unieke verhalen over een stad vol geschiedenis.

Kom sterren kijken in museum Sonnenborgh

Kom alles te weten over het heelal in de voorjaarsvakantie. Bekijk de sterren, planeten, maan en sterrennevels op één van de Kinderkijkavonden of op klaarlichte dag in het planetarium. Overdag kun je het museum en de sterrenwacht ook verkennen in de tentoonstelling 'Ver weg komt dichterbij', een reis door het heelal en de monumentale gebouwen van Sonnenborgh.

Pop-up bioscoop in bierbrouwerij vandeStreek

Motel Opgedoekt transformeert bijzondere locaties tot tijdelijke cinema voor speciaal geselecteerde films. Op zaterdag 29 februari wordt alweer de derde filmavond tussen de ketels van de Utrechtse bierbrouwerij vandeStreek gehouden. Letterlijk film kijken tussen de ketels dus.

Pop-up bioscoop vandeStreek

Cultuur snuiven - Ontsnap aan de kou en ontdek de leukste musea in de regio.

Het Mondriaanhuis in Amersfoort

Piet Mondriaan is wereldberoemd geworden als een van de grondleggers van de (geometrisch)abstracte kunst. Het museum biedt een podium aan de kunstenaars die in zijn lijn zijn verdergegaan. Het Mondriaanhuis Amersfoort is gevestigd in de binnenstad van Amersfoort.

Rietveld Schröderhuis

Het Rietveld Schröderhuis is het architectonische hoogtepunt van de kunststroming De Stijl. Het huis is in 1924 ontworpen door de Utrechtse architect en vormgever Gerrit Rietveld, in opdracht van weduwe Truus Schröder. Neem een kijkje in dit unieke stukje architectuur. 

Museum Flehite

Wil je een middeleeuws muurhuis van binnen  bekijken? Dat kan bij Museum Flehite. Het museum in het centrum van Amersfoort,  is gevestigd in drie muurhuizen, die rond 1540 werden gebouwd. In de panden zijn allerlei sporen terug te vinden van de bewoners en gebruikers die er de afgelopen eeuwen hebben gewoond of gewerkt.

Het leukste reisje van Nederland!

In de voorjaarsvakantie organiseert het Spoorwegmuseum negen dagen lang 'Het leukste reisje van Nederland'. Zo reis je langs de hoogtepunten van de Nederlandse kunst en cultuur. Laat je verrassen, verbazen en verwonderen tijdens de reis van je leven. Pak je paspoort en stap in!

Meer informatie

Voor de kids

Buiten de stad

Ook in de regio is genoeg te doen tijdens de voorjaarsvakantie op het gebied van kunst en cultuur, oude kastelen en oud hollandse ambachten. Benieuwd? Bekijk alle opties op de website van Utrecht Region!

Carnaval in IJsselstein

Carnaval vieren in Utrecht? Dan kan zeker! Van 21 februari t/m 26 februari wordt IJsselstein omgetoverd tot Apestad. Verwacht het volledige pakket: Live optredens, de polonaise, optochten en natuurlijk kindercarnaval. Benieuwd naar het hele programma? Trek alvast je carnavalsoutfit aan!

Bekijk het programma