Varen - Met een bootje door de Oudegracht

Utrecht staat natuurlijk bekend om haar bijzondere grachten en op een zonnige dag is er niets leuker dan met een boot, kano, gondel of waterfiets de grachtengordel te verkennen. Bekijk de Domstad op een hele nieuwe manier.

Je kunt de Oudegracht verkennen of via de Kromme Rijn naar de groene buitengebieden peddelen. Je komt dan door de bossen en landgoederen van Amelisweerd, en kunt onderweg stoppen bij de meest idyllische picknickplekjes langs het water.

Een rondje varen op de singel

Vanaf zaterdag 12 september 2020 14.00 uur is de singel officieel weer rond. De terugkeer van het water rond de Utrechtse binnenstad is een historisch moment voor de stad. De singel werd in de jaren ’70 gedeeltelijk gedempt om ruimte te maken voor een stadsautoweg. Nu wordt het weer een groene plek waar veel Utrechters ontspannen en elkaar ontmoeten. Je kunt nu dus een rondje varen, suppen of kanoën!

Lees alles over de singel

De vaarkaart van Utrecht

Varend is de stad Utrecht prima te bereiken en zeker de moeite waard om even aan te leggen. Met de vaarkaart van de stad, hieronder te downloaden of gratis verkrijgbaar bij de VVV Utrecht, vind je gemakkelijk je weg door de authentieke grachten.

Download de vaarkaart van de gemeente