Varen - Met een bootje door de Oudegracht

Utrecht staat natuurlijk bekend om haar bijzondere grachten en op een zonnige dag is er niets leuker dan met een boot, kano, gondel of waterfiets de grachtengordel te verkennen. Bekijk de Domstad op een hele nieuwe manier.

Je kunt de Oudegracht verkennen of via de Kromme Rijn naar de groene buitengebieden peddelen. Je komt dan door de bossen en landgoederen van Amelisweerd, en kunt onderweg stoppen bij de meest idyllische picknickplekjes langs het water.

Veilig varen?

Juist nu is het belangrijk om, ook op het water, de coronamaatregelen te kunnen nastreven. Let bij het boeken van een bootje of kano op de genomen maatregelen en neem je eigen verantwoordelijkheid. Bekijk de website van de desbetreffende organisatie hoe zij omgaan met de maatregelen. Sloepdelen laat heel duidelijk zien hoe jij veilig kunt varen!

Huur een boot

De vaarkaart van Utrecht

Varend is de stad Utrecht prima te bereiken en zeker de moeite waard om even aan te leggen. Met de vaarkaart van de stad, hieronder te downloaden of gratis verkrijgbaar bij de VVV Utrecht, vind je gemakkelijk je weg door de authentieke grachten.

Download de vaarkaart