Kinderuitjes

Utrecht met kinderen is altijd een goed idee

Voor kinderen is een bezoek aan Utrecht altijd een avontuur! Of je nu in de schoolvakantie of gewoon op een vrije middag naar de Domstad komt, er zijn altijd leuke dingen te doen. Zo heeft nijntje haar eigen museum en kom je het nieuwsgierige konijntje overal in de stad tegen. Op de stoplichten, in de etalages en bij haar eigen stukje Utrecht: het nijntje pleintje aan de rand van het centrum.

Natuurlijk is er nog veel meer te beleven. Wat dacht je van sterren kijken bij museum en sterrenwacht Sonnenborgh? Of wetenschappelijke proefjes doen in het Universiteitsmuseum? En rondom het Domplein worden elke dag spannende en interactieve speurtochten gehouden waarbij kinderen spelenderwijs de stad en haar geschiedenis kunnen leren kennen.

Bekijk de agenda

Kidsproof

Op de site van Kidsproof vind je de leukste tips voor ouders & kids. De uitjes zijn heel handig ingedeeld in verschillende themapagina’s, dus of je naar een museum wilt, lekker een hapje wilt eten met de kinderen of op zoek bent naar een uitje in de natuur, op Kidsproof vind je het allemaal!

Laat je inspireren!

5x doen met kinderen

Het Spoorwegmuseum

Dit museum is perfect voor een gezinsuitje: kinderen leren hier op een interactieve manier over de geschiedenis van treinen. Verschillende attracties, interactieve installaties en open wagons zorgen voor een mooie beleving! 

Botanische Tuinen

In deze prachtige tuinen kunnen kinderen de natuur ontdekken op hun eigen manier met kinderactiviteiten in de weekenden en vakanties.

Domtoren

Speciaal voor jonge bezoekers organiseert de Domtoren het hele jaar door rondleidingen voor kinderen op zaterdag en zondag en in de vakanties ook doordeweeks.

Kasteel de Haar

Bij dit prachtige kasteel valt veel te ontdekken voor kinderen. Ze kunnen bijvoorbeeld (ver)dwalen door het doolhof of een spannende speurtocht volgen!

Kidzcity

Bij dit indoor attractiepark kunnen kinderen zich dagenlang vermaken door te klimmen, glijden, rijden, botsen, zweven, spelen, schieten en kruipen.

Restaurants om te smullen - Mét of zonder kinderen!