Fietsen in Utrecht en omgeving

Verken Utrecht en de regio op de fiets

Een leuke en ontspannen manier om Utrecht te verkennen, is op de fiets. Utrechters zijn gek op tweewielers. Wie in de stad om zich heen kijkt, ziet ze overal. Stevig vastgeketend aan palen en bruggen, geparkeerd in fietsenstallingen en langsrazend op de vele fietspaden. Ook de luisterrijke groene omgeving vol buitenplaatsen, musea en monumenten leent zich goed voor een fietstocht. Binnen een half uur bereik je indrukwekkende burchten, forten en kastelen.

La Vuelta in Utrecht

De 75ste editie van de Ronde van Spanje gaat van start in Nederland. Van 14 t/m 16 augustus 2020 kunnen we het peloton van La Vuelta verwelkomen. En dat is bijzonder! We zijn hiermee op weg naar de derde grote wielerkoers in Utrecht. Op vrijdagavond 14 augustus 2020 koersen de renners met de ploegentijdrit door de straten van de Domstad. 

Lees meer

Op zoek naar een fietsroute?

Als je Utrecht écht goed wilt leren kennen, is dat op de fiets. Je ontdekt snel en makkelijk bijzondere plekken en een fiets is zo gehuurd. Om je op weg te helpen, hebben we een aantal leuke fietsroutes ontwikkeld. Welke route ga jij fietsen?

Bekijk alle fietsroutes

5 x vanuit de stad de natuur in

Met een kwartiertje fietsen laat je de hectiek van de stad achter je om je te laven aan natuur, cultureel erfgoed en een rijke historie. Bekijk vijf fietsroutes die de stad met het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug verbinden en variëren in afstand en richting. De routes volgen allemaal het fietsknooppuntennetwerk, Dat houdt in dat je van fietsknooppunt naar fietsknooppunt fietst. Je kunt bij elke route ook een bestand voor je navigatie downloaden.

Bekijk de routes

Wist je dat?

  • Utrecht 245 km fietspad, 90 km fietstrook & 18 km fietstraat heeft
  • er 12.000 fietsparkeerplaatsen rondom Utrecht Centraal zijn
  • 60% van de Utrechters op de fiets naar de binnenstad gaat
  • dagelijks 25.000 fietsers over de Vredenburg-route fietsen
  • 43% van alle ritten korter dan 7,5 km op de fiets gebeuren
  • Utrecht maar liefst 13 bewaakte fietsenstallingen kent