VUELTA in Utrecht

14 tot en met 16 augustus 2020

De 75ste editie van de Ronde van Spanje gaat van start in Nederland. Van 14 t/m 16 augustus 2020 kunnen we het peloton van La Vuelta verwelkomen. En dat is bijzonder! We zijn hiermee op weg naar de derde grote wielerkoers in Utrecht. Op vrijdagavond 14 augustus 2020 koersen de renners met de ploegentijdrit door de straten van de Domstad. La Vuelta Holanda is meer dan drie dagen wielrennen.Een feest met allerlei activiteiten in aanloop naar de etappes.

Route 1e etappe Utrecht-Utrecht

De teams starten bij de Jaarbeurs en fietsen vervolgens oostwaarts door de Binnenstad, over de Maliebaan naar Overvecht, richting Leidsche Rijn. Tenslotte een teamsprint weer over de streep bij Jaarbeursplein. In totaal is de ploegentijdrit 23,7 kilometer lang.

Route 2e etappe Den Bosch-Utrecht

De renners rijden op zaterdag 15 augustus via de Biltsestraatweg de stad in en dan via een lus langs het Griftpark naar de finish op de Leuvenlaan in het Utrecht Science Park.

Stadsbeiaardiers geven startsein

De Stadsbeiaardiers van de drie startsteden zullen op zondagavond tegelijkertijd Spaanse muziek laten klinken op hun carillons in de Domtoren te Utrecht, Grote Toren van Breda en St Janskathedraal te 's-Hertogenbosch.

Utrechtse Vuelta-etappes gefietst door Stef Clement

Op verzoek van Business Peloton Utrecht en Utrecht Marketing heeft de bekende wielrenner Stef Clement (6 keer gestart in de Vuelta) de twee Utrechtse etappes al gereden.

Wielrennen op de Heuvelrug

De 2e etappe (‘s-Hertogenbosch-Utrecht) komt op zaterdag 15 augustus over een afstand van ca. 100 kilometer over de Utrechtse Heuvelrug. Lees meer over het programma en de activiteiten of ga alvast eens beleven wat de Heuvelrug met je doet!

Website Utrechtse Heuvelrug

La Vuelta - Utrechtse etappes

Op weg naar La Vuelta 2020 - Wat is er nu te doen in Utrecht?