Fietsen in Utrecht en omgeving

Verken op de fiets

Een leuke en ontspannen manier om Utrecht te verkennen, is op de fiets. Utrechters zijn gek op tweewielers. Wie in de stad om zich heen kijkt, ziet ze overal. Stevig vastgeketend aan palen en bruggen, geparkeerd in fietsenstallingen en langsrazend op de vele fietspaden. Ook de luisterrijke groene omgeving vol buitenplaatsen, musea en monumenten leent zich goed voor een fietstocht. Binnen een half uur bereik je indrukwekkende burchten, forten en kastelen.

Fietstochten met een groep

Fietsen door Utrecht en omgeving met een groep? Utrecht voor Groepen regelt verschillende fietstochten voor groepen met een ervaren gids.

Bekijk de fietstochten met groepen

Op zoek naar een fietsroute?

Als je Utrecht écht goed wilt leren kennen, is dat op de fiets. Je ontdekt snel en makkelijk bijzondere plekken en een fiets is zo gehuurd. Ook in de regio zijn er mooie plekken om op je gemak te ontdekken en te ontsnappen aan de drukte. Om je op weg te helpen, hebben we een aantal leuke fietsroutes ontwikkeld. Welke route ga jij fietsen?

Bekijk alle fietsroutes

Praktische info

La Vuelta in Utrecht 2022

De 75ste editie van de Ronde van Spanje zou dit jaar van start gaan in Utrecht. Niet getreurd! De start van de wielerronde in Utrecht is uitgesteld tot 2022! Zodra er nieuwe informatie bekend is, kun je dat uiteraard hier lezen. 

Blijf op de hoogte

Wist je dat?

  • Utrecht 245 km fietspad, 90 km fietstrook & 18 km fietstraat heeft
  • er 12.000 fietsparkeerplaatsen rondom Utrecht Centraal zijn
  • 60% van de Utrechters op de fiets naar de binnenstad gaat
  • dagelijks 25.000 fietsers over de Vredenburg-route fietsen
  • 43% van alle ritten korter dan 7,5 km op de fiets gebeuren
  • Utrecht maar liefst 13 bewaakte fietsenstallingen kent