Fietsen - Verken Utrecht tijdens een fietstocht

Een leuke en ontspannen manier om Utrecht te verkennen, is op de fiets. Utrechters zijn gek op tweewielers. Wie in de stad om zich heen kijkt, ziet ze overal. Stevig vastgeketend aan palen en bruggen, geparkeerd in fietsenstallingen en langsrazend op de vele fietspaden. Ook de luisterrijke groene omgeving vol buitenplaatsen, musea en monumenten leent zich goed voor een fietstocht. Binnen een half uur bereik je indrukwekkende burchten, forten en kastelen.

Wil jij Utrecht ontdekken als een local? Kom langs in de VVV-winkel op het Domplein voor huurfietsen, fietskaarten van de omgeving of om je te laten inspireren door de mooiste Utrechtse fietsroutes. Voor je het weet wil je niet anders meer!

Op zoek naar een fietsroute?

Als je Utrecht écht goed wilt leren kennen, is een fiets je beste vervoersmiddel. Je kunt je niet alleen snel en makkelijk verplaatsen, waardoor je op onbekende plekken komt, maar beleeft de omgeving ook veel meer. Om je bij dat laatste te helpen, hebben we een aantal leuke fietsroutes ontwikkeld. Welke route ga jij fietsen?

Bekijk de fietsroutes

Wist je dat?

  • Utrecht heeft 245 km fietspad, 90 km fietstrook & 18 km fietstraat.
  • Er zijn 12.000 fietsparkeerplaatsen rondom Utrecht Centraal.
  • 60% van de Utrechters gaat op de fiets naar de binnenstad.
  • Dagelijks fietsen 25.000 fietsers over de Vredenburg-route.
  • 43% van alle ritten korter dan 7,5 km gebeurt op de fiets.
  • Utrecht kent maar liefst 13 bewaakte fietsenstallingen.