5x veilig varen

Utrecht staat bekend om haar mooie grachten. En wat is er nou leuker dan met een bootje of kano de stad te ontdekken? Daarom een aantal tips om de Domstad vanaf het water te beleven op een veilige en verantwoorde manier!

Je kunt de Oudegracht verkennen of via de Kromme Rijn naar de groene buitengebieden peddelen. Je komt dan door de bossen en landgoederen van Amelisweerd, en kunt onderweg stoppen bij de meest idyllische picknickplekjes langs het water.

1. Sloepdelen

Vanaf 1 juni is het mogelijk om met maximaal 6 volwassen te gaan varen in de boten van Sloepdelen. Inclusief kinderen kunnen er maximaal 9 personen aan boord. Op de website van Sloepdelen zie je overzichtelijk in welke samenstelling je veilig kunt varen.

2. Sloep Huren Utrecht

Laat je rondvaren door een schipper en ontdek de mooiste plekjes aan de Utrechtse grachten. Sloep Huren Utrecht houdt rekening met de 1,5 meter afstand aan boord.

3. Rondvaart

Rederij Schuttevaer biedt de reguliere rondvaarten aan door de grachten van Utrecht. Zij houden rekening met de 1,5 meter afstand en bieden rondvaarten van 1,5 uur aan om 11:00, 13:00, 14:30 en 16:00 uur. Ga onbezorgd op pad!

4. Kanoverhuur

Kanoverhuur Utrecht verhuurt zijn kano's, maar dan wel op afspraak. Een heerlijke manier om het water in Utrecht te ontdekken. 

5. Rijnstroom

Ook kano en bootverhuur Rijnstroom houdt rekening met de coronamaatregelen. Bekijk op de website of er een boot of kano vrij is en stap in!