5x veilig & duurzaam shoppen in de Twijnstraat

Heb je zin om duurzaam te shoppen en loop je liever niet de hele stad door op zoek naar dát leuke winkeltje? Dan is de Twijnstraat zeker de moeite waard! Net buiten hartje centrum, maar je wandelt er zo via de mooie Oudegracht naartoe. In deze leuke straat zijn voornamelijke duurzame winkeltjes gevestigd.

Deze winkels zetten zich stuk voor stuk in voor een veilige shopervaring! We zetten 5 toppers op een rij. 

Studio Jux

Studio Jux is een Amsterdams merk dat eerlijke en duurzame producten verkoopt. In de winkel vind je mooie 'guilt-free' producten, zowel uit de eigen collectie van Studio Jux als andere duurzame en ethische merken. Je vindt hier bijvoorbeeld mooie handgemaakte keramiek, een spijkerbroek van gerecyclede stof of een jurk van vegan 'zijde'. De collectie van Studio Jux wordt geproduceerd in hun eigen fabriek, en door andere sociale projecten, in Nepal. Zij zorgen voor veilige en gezonde werkomstandigheden voor hun medewerkers. Daarnaast minimaliseren ze de impact op het milieu in het productieproces. De moeite waard dus om een kijkje te nemen!

LIVStores

Dit leuke Utrechtse winkeltje verkoopt alleen duurzame kleine collecties. De winkel werkt direct samen met de ontwerpers en biedt deze een plek om hun collectie te verkopen. LIVStore vindt de beleving heel belangrijk en is van mening dat je deze in de winkel het best terugvindt. Maar vanwege de coronacrisis is er nu toch een webshop gebouwd om de designers toch online te kunnen ondersteunen! Op dit moment kun je ook weer langs in de fysieke winkel of kom je langs op afspraak. 

Gurus

Gurus biedt een brede selectie aan collecties van jonge fashion designers. De kleding is voornamelijk minimalistisch en veel van hun brands zijn duurzaam geproduceerd! Neem een kijkje in de winkel, die rekening houdt met alle maatregelen rondom het coronavirus. Of shop online via de webshop. 

Kortjakje

Het kopen van tweedehandskleding is super duurzaam. Kortjakje op de Twijnstraat is een leuke tweedehandskledingwinkel voor kinderen en volwassen. De winkels is inmiddels, met de nodige maatregelen, weer geopend van woensdag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. 

Vollers 386

Vollers 386 is te vinden net aan het eind van de Twijnstraat, aan de Oudegracht. Deze winkel kiest voor originele producten en kleding, veelal duurzaam geproduceerd. Kom langs in de winkel waar een 'mini verbouwing' heeft plaatsgevonden om veilig shoppen mogelijk te maken!