Persbewerking Cultureel Erfgoed

Toerisme Utrecht is in 2015 actief betrokken bij de promotie van het culturele erfgoed van de provincie Utrecht. Dit project is onderdeel van de agenda ‘Utrecht Verhaalt’, een initiatief van de provincie Utrecht om het erfgoedtoerisme te stimuleren.

De provincie Utrecht beschikt over een schat aan buitenplaatsen, musea, monumenten en bezoekerscentra. De Vechtstreek en de Utrechtse Heuvelrug zijn rijk aan kastelen, forten en andere monumenten. De Romeinse limes, de Nieuwe Hollandse Waterlinie, voormalige vliegbasis Soesterberg en de Grebbelinie herinneren aan een militair verleden. Aan al die locaties hangen geweldige verhalen van toen, hier en nu.

Om het bewustzijn van de geweldige verhalen achter het cultureel erfgoed te verhogen en zo een boost te geven aan het erfgoedtoerisme, werken het Utrecht Press Office en Travel & Trade nauw samen met 10 geselecteerde locaties.

Samen met onze partners zijn we aan het werk om de verhalen te vertellen en vindbaar te maken, locaties in samenhang te verbinden en kansrijke erfgoedsegmenten toeristisch beter te ontsluiten. Op www.utrechtaltijd.nl kun je hierover meer lezen. 

Kastelen & buitenplaatsen

Militair Erfgoed