Privacystatement

Algemeen

Bezoek-Utrecht.nl is dé online reisgids voor Utrecht en omstreken. Hier vind je alle informatie over de bekendste bezienswaardigheden. Bezoek-Utrecht.nl is onderdeel van Stichting Utrecht Marketing, de organisatie die verantwoordelijk is voor de verwerking van jouw persoonsgegevens. Stichting Utrecht Marketing is gevestigd in Utrecht aan de (3512 GC) Ganzenmarkt 1. Dit Privacystatement heeft betrekking op de verzameling en het gebruik van jouw persoonsgegevens.

Nieuwsbrief

Aanmelden

Wanneer je je via deze website aanmeldt voor de nieuwsbrief, kan je maandelijks een nieuwsbrief verwachten met de nieuwste toeristische en culturele tips uit de regio Utrecht. Voor het versturen van de nieuwsbrief gebruiken wij jouw e-mailadres als persoonsgegeven. We bewaren jouw e-mailadres in ons emailsysteem MailPlus en gebruiken deze uitsluitend voor de toezending van de nieuwsbrief. De ingevulde gegevens gebruiken we als volgt:

  • E-mailadres (verplicht): het e-mailadres is noodzakelijk om je de nieuwsbrief te verzenden.

Als je je aanmeld, ontvang je een opt-in voor de nieuwsbrief. Door gebruik te maken van deze opt-in, geef je aan ons toestemming om jouw e-mailadres te gebruiken voor het versturen van de nieuwsbrief. We vinden het belangrijk dat je op de hoogte bent van welke gegevens we van jou vragen en waarom. Is er iets niet duidelijk? Of missen we iets? Stuur gerust een mailtje naar infoavg@utrechtmarketing.nl en stel je vraag.

Afmelden

Je kunt je gegeven toestemming voor het ontvangen van onze nieuwsbrief te allen tijde weer intrekken. Onderaan elke mailing staat een link om je uit te schrijven voor de nieuwsbrief.

Bewaartermijnen

Je gegevens worden niet langer bewaard dan nodig is voor de doelen waarvoor ze verzameld zijn, tenzij deze gegevens op grond van een wettelijke verplichting bewaard moeten worden of totdat je ons vraagt om je gegevens te verwijderen. De e-mailadressen die wij gebruiken ter adressering van onze nieuwsbrieven, bewaren wij zolang je ingeschreven staat als nieuwsbriefabonnee. Voor het beeldmateriaal op de website Bezoek-Utrecht.nl hanteren wij een bewaartermijn van vijf jaar, om actuele en relevante informatie te waarborgen.

Rechten

Op 25 mei 2018 zijn de regels verder aangescherpt met betrekking tot gegevensbescherming (Algemene Verordening Gegevensbescherming). Eén onderdeel daarvan is dat je het recht hebt om vergeten te worden. Wil je dat wij jouw gegevens verwijderen uit ons systeem? Mail dan naar infoavg@utrechtmarketing.nl o.v.v. ‘Verwijder mijn gegevens van Bezoek-Utrecht.nl’ en geef in deze mail in ieder geval je achternaam en het mailadres waarmee je jezelf had ingeschreven op. Om misbruik te voorkomen kunnen wij je daarbij vragen om je adequaat te identificeren. Wanneer het gaat om inzage in persoonsgegevens gekoppeld aan een cookie, dien je een kopie van het cookie in kwestie mee te sturen. Je kunt deze terugvinden in de instellingen van je browser. Aan de hand van deze gegevens kunnen we je opzoeken en je gegevens verwijderen. Alle gegevens worden verstuurd via een SSL verbinding.

Andere rechten die je op grond van de Algemene Verordening Gegevensbescherming hebt, zijn het recht op inzage of wijziging van je persoonsgegevens of het recht van bezwaar tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens. Wil je van één van deze rechten gebruik maken, mail dan naar: infoavg@utrechtmarketing.nl

Klachten

Mocht je vinden dat wij ons niet aan de geldende privacyregelgeving houden, dan helpen wij je graag met het vinden van een oplossing. Indien dat niet lukt, heb je het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Wijzigingen

Deze privacyverklaring is in werking getreden op 17 september 2018. Bezoek-Utrecht.nl behoudt zich het recht voor dit Privacystatement te wijzigen en te actualiseren.

Vragen, verzoeken en klachten

Heb je een vraag, mededeling of klacht over dit Privacy statement of over de verwerking van persoonsgegevens door Stichting Utrecht Marketing? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 030 232 3080 of stuur een e-mail naar infoavg@utrechtmarketing.nl.


Cookieverklaring

Wat is een cookie?

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door je browser op de harde schrijf van je computer wordt opgeslagen. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd worden.

Functionele cookies: Google Analytics / Universal Analytics

Via onze website wordt een cookie geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de “Analytics”-dienst. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Dit zijn functionele cookies waar geen persoonsgegevens in worden opgeslagen. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op.

De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Je IP-adres wordt nadrukkelijk niet meegegeven. De informatie wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google stelt zich te houden aan de Safe Harbor principles en is aangesloten bij het Safe Harbor-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.

Graag wijzen wij je ook op de Google Analytics Opt-out Browser Add-on, waarmee je kan voorkomen dat jouw gegevens worden verzameld en gebruikt door Google Analytics.

In- en uitschakelen van cookies en verwijdering daarvan

Meer informatie omtrent het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.

Meer informatie over cookies?

Op de volgende websites kan je meer informatie over cookies vinden:
Consumentenbond : Wat zijn cookies? | Waarvoor dienen cookies? | \Cookies verwijderen | Cookies uitschakelen
Your Online Choices: A guide to online behavioural advertising

De cookieverklaring van cookierecht.nl heeft als bron gediend bij de totstandkoming van dit document. Deze verklaring is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Echter, Bezoek-Utrecht is niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade die zou kunnen ontstaan door het gebruik van de hierin aangeboden informatie. Aan de inhoud van deze verklaring kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend of aanspraken worden gemaakt.