Utrecht Informatie Centrum

Aan de voet van de Domtoren vind je het centrale informatiepunt voor bezoekers

Hier kun je terecht voor toeristische informatie, cadeaus en typisch Utrechtse en Nederlandse souvenirs. Heb je hulp nodig bij het plannen van je overnachting of dagje uit? VVV Utrecht helpt je bij het boeken van tickets, rondleidingen en hotels. Wist je dat je ook een fiets kan huren bij het Utrecht Informatie Centrum? Laat je adviseren en vraag gelijk naar de mooiste fiets- en wandelroutes.

Bezoek en openingstijden

Utrechtse souvenirs en cadeaus - Op zoek naar een bijzonder aandenken aan Utrecht of typisch Utrechts cadeau? In de winkel op Domplein 9 vind je de leukste Utrechtse souvenirs, nijntje-artikelen en cadeaubonnen voor voorstellingen, overnachtingen en diners.

Bollendak t-shirt

Het bollendak boven het stationsplein is gemaakt van van transparante kunststof en houdt het stationsplein niet alleen droog, maar is ook nu al iconisch voor Utrecht. Dit bollendak t-shirt is nu te koop bij de VVV. 

Stadshorloge Utrecht

Een uniek horloge voor iedereen die een bijzondere band heeft met Utrecht. Jubileum, verjaardag of feestdagen, geef dit prachtige Utrechtse geschenk.

Utrecht truien

Warm, zacht en bovendien een mooi aandenken aan Utrecht. Verkrijgbaar in rood en donkerblauw en in de maand maart met korting verkrijgbaar! 

Dommy de Domtoren

Is de Domtoren je favoriete toren? Nu kun je hem zoveel knuffelen als je wil! Dommy is de mascotte van de Domtoren en als pluizige knuffel in de VVV Utrecht te koop.

Unieke Domkaarsen

Opzoek naar een origineel cadeau? Geef een handgegoten Domkaars uit Utrecht. De kaarsen zijn er in verschillende kleuren. Kom ze in de VVV-winkel bekijken.

Hotspots wandeling

Tweeduizend jaar historie in Utrecht beleef je tijdens de Hotspots wandeling in Utrecht met een ervaren VVV-stadsgids. Zelfs voor echte Utrechters is de wandeling verrassend en leuk. Wandel mee op zaterdag 16 of 23 feb of op zaterdag 2 mrt, om 12:30 uur. Reserveren via: 030-2360004 of infovvv@utrechtmarketing.nl

Lees meer

Utrecht Region Pass, de openbaar-vervoer-pas gelinkt aan je credit card

Met de Utrecht Region Pass reis je overal in Nederland met de trein, bus, tram en metro. Je reist met één pas en je betaalt alleen voor de reizen die je hebt gemaakt. Je kunt de pas online bestellen of bij verschillende locaties ophalen, waaronder het Utrecht Informatie Centrum op Domplein 9.

Informatie en registratie Utrecht Region Pass

Fietsroutes

Kom je van buiten de stad en heb je zin om er met de fiets op uit te gaan? Bij VVV Utrecht kun je al vanaf € 10 per dag een fiets huren. In de winkel kun je ook terecht voor de leukste fietsroutes in de omgeving.

Bekijk alle routes in stad en regio

Kunst in de VVV Utrecht - Utrechtse kunstenaars in VVV Informatie Centrum aan Domplein 9

Hamburgerlucht 2015 van Kees Wennekendonk

"De foto is geschoten 3 november 2015 vanaf de Hamburgerbrug in Utrecht. Dit uitzicht passeer ik meerdere keren per dag, elke keer weer anders. Nu was de lucht te mooi om door te lopen. Ik vind het bijzonder dat de kleuren uit de winkels van Blunder en Jason King, en in sommige kamers daarboven, in de nogal indrukwekkende lucht van die avond terug lijken te komen. Als je lang naar de foto kijkt komt er ineens een moment waarop het raar begint te worden dat de mensen niet bewegen." —Kees Wennekendonk. Meer informatie op de website.

Bezoek het toeristisch informatiecentrum Utrecht op Domplein 9 om het werk van Kees te bekijken. Wil je ook exposeren? Stuur dan een mail naar infovvv@utrechtmarketing.nl

 

Cadeaukaarten - Verkrijgbaar bij VVV Utrecht