Utrecht Informatie Centrum

Aan de voet van de Domtoren vind je het centrale informatiepunt voor bezoekers

Hier kun je terecht voor toeristische informatie, cadeaus en typisch Utrechtse en Nederlandse souvenirs. Heb je hulp nodig bij het plannen van je overnachting of dagje uit? VVV Utrecht helpt je bij het boeken van tickets, rondleidingen en hotels. Wist je dat je ook een fiets kan huren bij het Utrecht Informatie Centrum? Laat je adviseren en vraag gelijk naar de mooiste fiets- en wandelroutes.

Bezoek en openingstijden

Utrechtse souvenirs en cadeaus - Op zoek naar een bijzonder aandenken aan Utrecht of typisch Utrechts cadeau? In de winkel op Domplein 9 vind je de leukste Utrechtse souvenirs, nijntje-artikelen en cadeaubonnen voor voorstellingen, overnachtingen en diners.

Bollendak t-shirt

Het bollendak boven het stationsplein is gemaakt van van transparante kunststof en houdt het stationsplein niet alleen droog, maar is ook nu al iconisch voor Utrecht. Dit bollendak t-shirt is nu te koop bij de VVV. 

Stadshorloge Utrecht

Een uniek horloge voor iedereen die een bijzondere band heeft met Utrecht. Jubileum, verjaardag of feestdagen, geef dit prachtige Utrechtse geschenk.

nijntje musthaves

Dick Bruna was een van de belangrijkste Utrechtse kunstenaars en tekende nijntje voor het eerst in 1955. In VVV Utrecht vind je een uitgebreide collectie nijntje must-haves.

Dommy de Domtoren

Is de Domtoren je favoriete toren? Nu kun je hem zoveel knuffelen als je wil! Dommy is de mascotte van de Domtoren en als pluizige knuffel in de VVV Utrecht te koop.

Unieke Domkaarsen

Opzoek naar een origineel cadeau? Geef een handgegoten Domkaars uit Utrecht. De kaarsen zijn er in verschillende kleuren. Kom ze in de VVV-winkel bekijken.

Hotspots wandeling

Tweeduizend jaar historie in Utrecht beleef je tijdens de Hotspots wandeling in Utrecht met een ervaren VVV-stadsgids. Zelfs voor echte Utrechters is de wandeling verrassend en leuk. Iedere zaterdag om 12:30 uur. (De wandeling wordt ook wekelijks in het Engels aangeboden en iedere vrijdag t/m augustus 2019 in het Duits).

Lees meer

Utrecht Region Pass, de openbaar-vervoer-pas gelinkt aan je credit card

Met de Utrecht Region Pass reis je overal in Nederland met de trein, bus, tram en metro. Je reist met één pas en je betaalt alleen voor de reizen die je hebt gemaakt. Je kunt de pas online bestellen of bij verschillende locaties ophalen, waaronder het Utrecht Informatie Centrum op Domplein 9 en het Infopunt op Utrecht Centraal Station.

Informatie en registratie Utrecht Region Pass

Fietsroutes

Kom je van buiten de stad en heb je zin om er met de fiets op uit te gaan? Bij VVV Utrecht kun je al vanaf € 10 per dag een fiets huren. In de winkel kun je ook terecht voor de leukste fietsroutes in de omgeving.

Bekijk alle routes in stad en regio

Kunst in de VVV Utrecht - Mini-expo Kees Wennekendonk in VVV Informatie Centrum aan Domplein 9

De accordeonist, de fiets en de heldin

'De accordeonist, de fiets en de heldin' van Kees Wennekendonk - februari 2016

"Doordat de lage winterzon vrijwel horizontaal recht vanuit de Zadelstraat rakelings over mijn hoofd door de poort onder de Dom schoot, kwam ineens de schaduw van het verzetsmonument sterker naar voren dan het beeld zelf. In de schaduw van de poort zit een accordeonist, tegen de lantarenpaal staat een fiets. Een vreemde, maar fraaie drie-eenheid." —Kees Wennekendonk. 

Kees Wennekendonk (Rotterdam, 1957) is multidisciplinair kunstenaar, met recente exposities in het Centraal Museum Utrecht, Stadschouwburg Utrecht en Museum IJsselstein. Hij heeft zijn atelier aan de Oudegracht in Utrecht. 

 

Cadeaukaarten - Verkrijgbaar bij VVV Utrecht