Utrecht vanaf het water

Utrecht staat bekend om haar mooie grachten. En wat is er nou leuker dan met een boot, kano, surfplank of waterfiets de stad te ontdekken? Daarom een aantal tips om Utrecht vanaf het water te beleven.

Suppen over de grachten
Ik hoor je denken: wat is suppen? SUP staat voor Stand Up Paddle. Al staand op een surfplank peddel je door het water van Utrecht. Het is een sportieve manier om de stad te ontdekken en het wordt ook gezien als een totale fitness work-out. Beginners kunnen een introductie-les volgen bij SUP School Domstad en gevorderden kunnen onder begeleiding een mooie toertocht volgen. Tip: neem wel een setje droge kleren mee voor het geval je in het water valt.

Meer informatie: supschooldomstad.nl

Elektrisch door het water glijden
Zit je graag zelf aan het roer? Dan kun je heel gemakkelijk een fluisterbootje huren bij Greenjoy. Je boekt het bootje online en activeert de sloep via de mobiele telefoon. Ben je niet zo van het vooruit plannen van je dag? Geen probleem, want je kan tot 15 minuten van tevoren een bootje huren (indien er bootjes beschikbaar zijn natuurlijk).

Meer informatie: greenjoy.nl

Actief en relaxen tegelijk
Er is nog een tweede manier om peddelend door het water te gaan, namelijk met de kano. Maak een rondje over de Oudegracht en de singels of maak een tochtje naar het mooie natuurgebied Amelisweerd. Je krijgt er een vaarkaart bij, dus je hoeft niet bang te zijn om te verdwalen. Wil je het extra bijzonder maken? Ga dan samen met een gids op stap.

Meer informatie: kanoverhuurutrecht.nl

Dineren op het water
Wil wie wil dat nou niet? Lekker varen over de grachten en tegelijkertijd genieten van heerlijke hapjes. Het kan bij Utrecht Sloep. Je kan kiezen voor lekkere borrelhapjes of voor een barbecue of tapas arrangement. Bij de laatste optie moet je wel met minimaal vier personen zijn. Liever je eigen hapjes en drankjes meenemen? Dat mag ook! En een extra voordeel: er is een koelkast aan boord.

Meer informatie: utrechtsloeprondvaarten.nl

Rondvaart met audiotour
Voor degene die Utrecht nog niet heel goed kent is een rondvaart met Schuttevaer een aanrader. In een rondvaart van een uur vaar je langs de oude werfkelders, bijzondere grachtenpanden en ondertussen verteld een gids alle ins en outs over Utrecht. De gids is in meerdere talen beschikbaar, dus dat is handig als je internationale vrienden meeneemt op een tocht. Bijkomend voordeel: als het regent zit je lekker droog en dat is wel fijn met het Nederlandse klimaat.

Meer informatie: schuttevaer.com

Fietsen en varen: gouden combinatie!
Met dagelijks 125.000 fietsers in de binnenstad, kun je wel zeggen dat Utrecht een echte fietsstad is. En dat doen we niet alleen op de weg, maar ook op het water. Op de waterfiets wordt je vanaf de grachten begroet door de mensen op de terrassen, geniet je van de mooie omgeving en heb je ook gelijk je dagelijkse beweging gehad. Regent het? Dat mag geen excuus zijn, want er zijn speciale overkappingen voor op de waterfiets. Goed om te weten: waterfietsen is alleen mogelijk in de maanden maart t/m oktober.

Meer informatie: pedalboatutrecht.nl