Welke stadsstranden vind je in Utrecht?

Het ultieme vakantiegevoel. Met een drankje genieten van het gekriebel van zand tussen je tenen, terwijl je de zon in de zee ziet zakken. Dat laatste kan ook in Utrecht! Dat wil zeggen, niet in de zee maar je kunt wel met je voeten in het zand genieten van dat koude biertje of die sprankelende rosé! Wij hebben een aantal stadsstranden bezocht, zodat je precies weet waar je kunt relaxen deze zomer.

SOIA – Strand Oog In Al
Misschien wel het bekendste stadsstrand van Utrecht, gelegen in de gelijknamige wijk Oog In Al, en onder bewoners gewoon bekend als SOIA. Een fijne plek om neer te strijken voor een speciaalbiertje met borrelhap. Maar ook voor lunch of avondeten ben je hier aan het goede adres: in de keuken wordt een tiental gerechten met liefde voor je bereid. Verwacht geen culinaire hoogstandjes, maar simpele – erg smakelijke – happen. Overigens is er voor kinderen een speciaal kidsmenu, waarbij de avonturier kan kiezen voor een portie kibbeling. Na het eten kunnen de kinderen spelen in het speeltuintje of in de speelhoek binnen, terwijl de volwassenen met het zonnetje op de bol nog maar eens proosten op het weekend.

Tip: bij SOIA worden er maandelijks evenementen georganiseerd. Van yoga op het dak, tot dansfeestjes in het zand. Check de website voor het actuele programma.

Kanaalweg 199
soia.nl



Key West Beachhouse
Een plek om te loungen én om af te koelen in het water vind je bij de Haarrijnse Plas in de vorm van het Key West Beachhouse. Dagelijks loop je hier binnen voor ontbijt, lunch en diner. En natuurlijk om te borrelen. In de keuken wordt gewerkt met lokale producten, zodat je altijd goed te eten krijgt en met een behoorlijk uitgebreide kaart zit er ongetwijfeld iets lekkers voor je tussen. Op het terras neem je plaats aan één van de vele tafels of maak je het jezelf gemakkelijk op een loungebank. Vanaf hier kun je de zon toch nog een beetje in de zee zien zakken. De Haarrijnse Plas geeft je het gevoel alsof je even op vakantie bent.

Tip: je kunt bij Key West Beachhouse ook een mooi feestje vieren, want deze strandtent is te huren voor evenementen!

Strandboulevard 222 (Haarrijnseplas)
keywestbeachhouse.nl​



Roost aan de singel
Technisch gezien niet helemaal een stadsstrand, maar wel een hele fijne plek aan het water én in het centrum van Utrecht is pop-up bar Roost. Ook deze hotspot is geopend van woensdag t/m zondag en is uitermate geschikt om je weekend te starten. Je bestelt hier een pul bier of een goed glas wijn, terwijl je leunt op één van de hoge tafels of onderuitzakt in een luie zitzak. Op de menukaart staan gerechten van de braai, een Zuid-Afrikaanse barbecue die zorgt voor een goede doorrookte smaakt. Simpel, maar goed van smaak. En het grootste voordeel: Je vangt hier de laatste zonnestralen van de dag. Kortom, aan de Weerdsingel is het goed vertoeven geblazen.

Paardenveld 1
roostaandesingel.nl

Copacabajes
Een plek waar je kunt onstnappen aan de dagelijkse sores. In voormalige gevangenis Wolvenburg is deze zomer de Copacabajes weer geopend, van 19 juli tot en met 25 augustus 2019. Op donderdag en vrijdag van 15.00 – 23.00 uur, zaterdag van 13.00 – 23.00 uur en zondag van 13.00 – 20.00 uur. Er is volop te doen! De VrijMiBo’s, live-muziek, speciale wijn en spijs avonden, gin en oesters, mini-festival en kleddernat, een manhunt met waterpistolen.

Wolvenplein 27
delik.nl/copacabajes