Slot Zuylen

Contact

Adres:
Tournooiveld 1
3611 AS Oud Zuilen
Plan je route
Afstand:
({{distance}} {{unit}} vanaf jouw locatie)

Aan de rand van Utrecht ligt het indrukwekkende Slot Zuylen. Dit middeleeuwse kasteel werd in de 18e eeuw verbouwd tot buitenhuis. Inmiddels is het slot al ruim 60 jaar opengesteld als museum. En dankzij de concerten, evenementen en rondleidingen komt het verleden nog regelmatig tot leven.

Tastbare familiegeschiedenis
Slot Zuylen ligt aan de Vecht, in het dorp Oud-Zuilen, net buiten Utrecht. In het kasteel is de bewonersgeschiedenis van adellijke families nog goed tastbaar. Prachtige schilderijen en antieke meubels sieren de ruimtes, maar ook alledaagse voorwerpen vertellen het verhaal van de mensen die het Slot hun thuis noemden.

De bekendste bewoner was Belle van Zuylen (1740-1805), die tot haar huwelijk op het Slot woonde. Deze vrijgevochten vrouw is beroemd om de in haar tijd gedurfde uitspraak ‘Ik heb geen talent voor ondergeschiktheid’.

Tuin, terras en museumcafé
Het museum wordt omgeven door een oude gracht en een historische tuin. In het voorjaar en de zomer kunt je heerlijk door deze tuin wandelen, of van de omgeving genieten op het terras aan de grachtzijde. In het museumcafé staan onder andere fairtrade koffie/thee, ons huisgebak ‘t Zuilenaartje en huisgemaakte soep op het menu.

Openingstijden:
Slot Zuylen is alleen te bezoeken onder begeleiding van een gids. Tijdens de rondleiding lees je meer over de historie van het pand en haar markante bewoners.  

  • 1 november - 1 april: zaterdag en zondag 11:00 17:00 uur
  • 1 april - 1 november: dinsdag t/m zondag 11:00 - 17:00 uur 

Er is voldoende parkeergelegenheid voor auto en fiets. Ook per bus is het Slot bereikbaar.

Prijzen:

  • Volwassenen:  € 12,50

  • Kinderen:   €6,50

  • CJP/studenten/U-pas:    € 9,50

  • Museumkaart:    gratis

  • Tuinticket:    € 3,00

Meer informatie over activiteiten, openingstijden, entreeprijzen, bereikbaarheid etc. is te vinden op de website.

Reviews

Lees de ervaringen van bezoekers

Bekijk de reviews van bezoekers die al een bezoek aan deze locatie hebben gebracht.

Bekijk alle reviews op tripadvisor

Hoe toegankelijk is deze locatie

Algemene toegankelijkheid Voor blinden of slechtzienden Geen faciliteiten Voor rolstoelgebruikers of bezoekers die slecht ter been zijn Faciliteiten zijn niet toegankelijk Voor doven of slechthorenden Geen faciliteiten Voor bezoekers met een assistentiehond Niet toegestaan