Slot Zuylen

Contact

Adres:
Tournooiveld 1
3611 AS Oud Zuilen
Plan je route
Afstand:
({{distance}} {{unit}} vanaf jouw locatie)

Slot Zuylen is een van de oudste kastelen aan de Vecht, net buiten de stad Utrecht. Het Slot heeft een rijke familiegeschiedenis met invloedrijke bewoners, waarin sterke vrouwen, zoals schrijfster Belle van Zuylen (1740-1805), die tot haar huwelijk op het Slot woonde, een prominente rol spelen. In Slot Zuylen ervaart u het dagelijks leven van de bewoners van het kasteel.

Tuin, terras en museumcafé
Het museum wordt omgeven door een oude gracht en een historische tuin. In het voorjaar en de zomer kunt je heerlijk door deze tuin wandelen, of van de omgeving genieten op het terras aan de grachtzijde. In het museumcafé staan onder andere fairtrade koffie/thee, ons huisgebak ‘t Zuilenaartje en huisgemaakte soep op het menu.

Oud-Zuilen is prachtig gelegen aan de Vecht, met veel natuur en cultuur in de buurt. Rond Oud-Zuilen kunt u wandelen of fietsen door de groene omgeving. In het nabijgelegen Maarssen en Utrecht kunt u monumenten en musea vinden.

Reviews

Lees de ervaringen van bezoekers

Bekijk de reviews van bezoekers die al een bezoek aan deze locatie hebben gebracht.

Bekijk alle reviews op tripadvisor

Hoe toegankelijk is deze locatie

Algemene toegankelijkheid Voor blinden of slechtzienden Geen faciliteiten Voor rolstoelgebruikers of bezoekers die slecht ter been zijn Faciliteiten zijn niet toegankelijk Voor doven of slechthorenden Geen faciliteiten Voor bezoekers met een assistentiehond Niet toegestaan