Centraal Museum

Contact

Adres:
Agnietenstraat 3
3512 XA Utrecht
Plan je route
Afstand:
({{distance}} {{unit}} vanaf jouw locatie)

Het Centraal Museum verrijkt je met kunst en cultuur uit de wereld van Utrecht. Van Rietveld tot de Utrechtse Caravaggisten, van Dick Bruna tot Moesman en van Viktor & Rolf tot het eeuwenoude Utrechtse schip. Een museum waar je altijd geïnspireerd vandaan komt.

Het museum is gevestigd in een voormalig Middeleeuws klooster en bestaat uit een verzameling gebouwen en een prachtige grote binnentuin. Het is een heerlijke plek om te dwalen door de vele gangen en trappenhuizen, en waar je je kan laten verrassen door de diverse tentoonstellingen.

Collectie
Zo beschikt het Centraal Museum over de grootste collectie van Rietveld-objecten ter wereld, en kun je er het werk van de wereldberoemde Dick Bruna bekijken. Ook de collectie oude meesters, met werken van onder andere Jan van Scorel, Abraham Bloemaert en Hendrick ten Brugghen is zeer de moeite waard. Naast het werk van al deze Utrechtse iconen biedt het Centraal Museum een overzicht van 2.000 jaar turbulente geschiedenis, en staat ook het ‘heden’ centraal met actuele mode, vormgeving en beeldende kunst.

Atelier Dick Bruna
Een bijzonder deel van het Centraal Museum is het Atelier van Dick Bruna, 's lands bekendste illustrator en grafisch ontwerper.

Dick Bruna was dertig jaar lang elke dag te vinden in zijn atelier op een zolder in de Utrechtse binnenstad. Hier kwamen niet alleen tekeningen en verhalen voort uit Bruna’s hand, het was ook een plek waar hij zich omringde met persoonlijke herinneringen: foto’s van bijzondere ontmoetingen, cadeautjes van fans en brieven van collega-kunstenaars. Dit atelier heeft een permanente plaats in het Centraal Museum.

Geldigheid tickets en toeslag Rietveld Schröderhuis
Een entreebewijs voor het Centraal Museum geeft op dezelfde dag ook toegang tot het Rietveld Schröderhuis. Om het Rietveld Schröderhuis te bezoeken is een reservering noodzakelijk en wordt €3,00 toeslag gevraagd. Bekijk hier de toegangsprijzen.

Openingstijden

  • elke maandaggesloten
  • elke dinsdag11.00 - 17.00 uur
  • elke woensdag11.00 - 17.00 uur
  • elke donderdag11.00 - 17.00 uur
  • elke vrijdag11.00 - 17.00 uur
  • elke zaterdag11.00 - 17.00 uur
  • elke zondag11.00 - 17.00 uur
  • Gesloten op maandag, Koningsdag, Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag.

Reviews

Lees de ervaringen van bezoekers

Bekijk de reviews van bezoekers die al een bezoek aan deze locatie hebben gebracht.

Bekijk alle reviews op tripadvisor

Hoe toegankelijk is deze locatie

Algemene toegankelijkheid Voor blinden of slechtzienden Geen faciliteiten Voor rolstoelgebruikers of bezoekers die slecht ter been zijn Bijna alle faciliteiten zijn toegankelijk Voor doven of slechthorenden Geen faciliteiten Voor bezoekers met een assistentiehond Niet toegestaan