Paleis Soestdijk

Contact

Adres:
Amsterdamsestraatweg 1
3744 AA Baarn
Plan je route
Afstand:
({{distance}} {{unit}} vanaf jouw locatie)

Paleis Soestdijk was de residentie van prins Bernhard en prinses – later koningin – Juliana.  

Geschiedenis
Paleis Soestdijk werd in 1650 gebouwd. De toenmalige burgemeester van Amsterdam liet aan de weg tussen Baarn en Soest een buitenverblijf bouwen: De Hofstede aen Zoestdijck. In 1806 wordt het paleis in gebruik genomen door koning Lodewijk Napoleon, in 1810 door de Franse keizer Napoleon Bonapare, en na de Nederlandse onafhankelijkheid wordt het cadeau gedaan aan de latere koning Willem II.   

In 1937 wordt het paleis betrokken door prinses Juliana en prins Bernhard, die permanent in het paleis gaan wonen. Sinds het overlijden van prins Bernhard, in 2004, is het paleis onbewoond.

Bezoek Paleis Soestdijk
Tegenwoordig is het paleis opengesteld voor bezoekers, en kun je een kijkje nemen in de koninklijke woning. Tijdens een bezoek krijg je een goed beeld van hoe Juliana en Bernhard hier hebben gewoond. Je kunt dwalen door de representatieve stijlkamers en enkele privévertrekken. Een unieke belevenis, want de originele sfeer is zoveel mogelijk behouden gebleven.

Prijzen
Entree Paleis (inclusief toegang park)

  • Volwassenen: €13,50 
  • Kinderen 4 t/m 11 jaar: € 10,00
  • Kinderen 0 t/m 3 jaar: gratis


Entree park

  • Volwassenen: € 5,00 
  • Kinderen 4 t/m 11 jaar: € 2,00
  • Kinderen 0 t/m 3 jaar: gratis
  • 10 rittenkaart park: € 40,00

Parkeren: € 5,00 per auto

Openingstijden
Het paleis is geopend van vrijdag tot en met zondag: 11:00 uur - 17:00 uur. Het park is geopend van vrijdag tot en met zondag 10:30 uur - 17:30 uur

Reviews

Lees de ervaringen van bezoekers

Bekijk de reviews van bezoekers die al een bezoek aan deze locatie hebben gebracht.

Bekijk alle reviews op tripadvisor

Hoe toegankelijk is deze locatie

Algemene toegankelijkheid Voor blinden of slechtzienden Audiotour beschikbaar Voor rolstoelgebruikers of bezoekers die slecht ter been zijn Bijna alle faciliteiten zijn toegankelijk Voor doven of slechthorenden Tekstuele informatie beschikbaar Voor bezoekers met een assistentiehond Toegestaan