nijntje museum

Contact

Adres:
Agnietenstraat 2
3512 XB Utrecht
Plan je route
Afstand:
({{distance}} {{unit}} vanaf jouw locatie)

De wereld in het klein
Het nijntje museum is hét museum waar peuters en kleuters spelenderwijs hun wereld ontdekken. Samen met nijntje en haar vriendjes. De vrolijke wereld van nijntje begint bij haar thuis, direct nadat je het museum binnenstapt. Daarna neemt ze je mee op ontdekkingstocht, steeds verder de wereld in. Kruipen, zoeken, ruiken, dansen. Spelenderwijs leer je zoveel meer! 

In het nijntje museum hebben de verschillende ruimtes allemaal hun eigen thema, Van het huis van nijntje tot de dokter en de dierentuin: herkenbare thema’s voor peuters en kleuters.

Of ze nu tam of wild zijn, in de dierentuin van het nijntje museum speel je met álle dieren. Leer de papegaaien praten, of zoek de muizen die zich hebben verstopt in de hokken van de wilde dieren.

Op bezoek bij de dokter worden je ogen en je oren getest. Of kruip in de huid van de dokter en maak de zieke boris beer weer beter. Bij nijntje thuis bak je een taart in de keuken, maai je het gras in de achtertuin en stop je nijntje in haar bed. Weltrusten nijntje, het was een onvergetelijk avontuur!

Zelfs de facilitaire ruimten zijn gethematiseerd om de beleving compleet te maken: in de toiletten waan je je op het strand, je picknickt in het bos en in het trappenhuis vlieg je met nijntje door de wolken.

Luisteren, kijken, doen!
Ga creatief aan de slag in het kunstlokaal. Dagelijks geopend, in het weekend onder begeleiding. Schilderen, stempelen, knippen en plakken. Leef je uit en maak iets moois!

Tickets online bestellen
Bestel je tickets online, dan is er zeker plaats. E-tickets zijn goedkoper dan kassatickets. Bekijk hier prijzen en bestel tickets

Openingstijden

  • dagelijks10.00 - 17.00 uur
  • Gesloten op maandag, eerste kerstdag, nieuwjaarsdag en Koningsdag

Reviews

Lees de ervaringen van bezoekers

Bekijk de reviews van bezoekers die al een bezoek aan deze locatie hebben gebracht.

Bekijk alle reviews op tripadvisor

Hoe toegankelijk is deze locatie

Algemene toegankelijkheid Voor blinden of slechtzienden Geen faciliteiten Voor rolstoelgebruikers of bezoekers die slecht ter been zijn Faciliteiten zijn toegankelijk Voor doven of slechthorenden Geen faciliteiten Voor bezoekers met een assistentiehond Toegestaan