Park Lepelenburg

Contact

Adres:
Lepelenburg
3512 NJ Utrecht
Plan je route
Afstand:
({{distance}} {{unit}} vanaf jouw locatie)

Park Lepelenburg is een levendig park aan de rand van de oude binnenstad in Utrecht. Het is onderdeel van het grotere Zocherpark, en een geliefde plek om te picknicken, sporten en van de zon te genieten.  

Historie
Oorspronkelijk was Lepelenburg een huis dat op deze plek stond, maar precies daarnaast verrees in de 16e eeuw een aarden bolwerk dat onderdeel was van de Utrechtse verdedigingswerken. Omstreeks 1860 werd het bolwerk door landschapsarchitect Jan David Zocher jr. omgevormd tot het huidige park.

Evenementen
Vandaag de dag is  het park met haar groene ligweides, muziektent en kinderspeelplaats een geliefde plek onder de locals. Op warme dagen komt jong en oud in grote aantallen naar het park met picknickkleedjes en barbecues, en wordt er volop genoten van dit mooie plekje.

Park Lepelenburg is daarnaast regelmatig het toneel van gezellige evenementen, live muziek en theater.

Reviews

Hoe toegankelijk is deze locatie

Algemene toegankelijkheid Voor blinden of slechtzienden Geen faciliteiten Voor rolstoelgebruikers of bezoekers die slecht ter been zijn Faciliteiten zijn toegankelijk Voor doven of slechthorenden Geen faciliteiten Voor bezoekers met een assistentiehond Toegestaan