Museum Speelklok

Contact

Adres:
Steenweg 6
3511 JP Utrecht
Plan je route
Afstand:
({{distance}} {{unit}} vanaf jouw locatie)

Museum Speelklok neemt je mee in de wondere wereld van de eeuwenoude zelfspelende muziekinstrumenten en laat alle bezoekers iedere dag verrassende en vrolijke muziek horen vanuit alle hoeken van het museum. Een leuk uitstapje in Utrecht voor kinderen, volwassenen en ouderenDe zelfspelende muziekinstrumenten die in Museum Speelklok staan zijn er in alle soorten en maten; van heel kleine speeldoosjes, automaten en speelklokken tot enorme carillonklokken, orchestrions, dans- en straatorgels. Bekijk ook de blinkende speelklokken en speeldozen die door de allermachtigsten gebruikt werden om hun status en macht te benadrukken. Al deze instrumenten zijn te zien en te horen in Museum Speelklok: het vrolijkste museum van Nederland! 

Tussen 10.30 en 15.30 uur start er ieder 30 minuten de gratis Muzikale Rondleiding. Tijdens de rondleiding wordt er door enthousiaste rondleiders meer verteld over de eeuwenoude zelfspelende muziekinstrumenten die behoren tot de vaste collectie van Museum Speelklok. Naast de vaste opstelling biedt het museum de bezoekers ook wisselende tentoonstellingen aan.

Museum Expeditie
Voor bezoekers die niet alleen willen kijken en luisteren, maar ook zelf willen ontdekken is er de Museum Expeditie. In de Museum Expeditie kan iedereen al doende meer leren over de werking en de techniek die schuilgaan achter de zelfspelende muziekinstrumenten. Ook leer je meer over de vroegere eigenaren van de bijzondere speeldoosjes en speelklokken.

Voor kinderen
In het museum zijn er heel veel leerzame en vrolijke activiteiten waarin de kinderen centraal staan. Zo heeft Museum Speelklok iedere woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag een kinderrondleiding en kunnen de kinderen dagelijks speuren aan de hand van een Toon speurtocht. Aan de hand van een “Toonkaart” speuren de kinderen op een actieve manier het hele museum af! In de vakantieperiodes worden er extra kinderactiviteiten georganiseerd.

Ook kunnen de kinderen hun eigen vrolijke en muzikale verjaardagsfeestje vieren in het museum of op woensdagmiddag langskomen wanneer het een kinderfestijn is in Museum Speelklok.

 

Openingstijden

 • elke maandaggesloten
 • elke dinsdag10.00 - 17.00 uur
 • elke woensdag10.00 - 17.00 uur
 • elke donderdag10.00 - 17.00 uur
 • elke vrijdag10.00 - 17.00 uur
 • elke zaterdag10.00 - 17.00 uur
 • elke zondag10.00 - 17.00 uur
 • Museum Speelklok is gesloten maandag, Nieuwjaarsdag, Koningsdag en 1e Kerstdag. Tijdens officiële schoolvakanties is het museum elke dag open.

Prijzen

 • Volwassenen: €13,-
  Kinderen 4 t/m 12: €7,-
  Kinderen 0 t/m 3 : Gratis
  Gezinsticket (2 volwassenen + 2 kinderen): €36,-
  Student/CJP: € 9,75
  U-pas volwassenen: €6,50
  U-pas kinderen: €3,50
  Museumkaart, BankGiro Loterij VIP-KAART, Rembrandtkaart: Gratis
  Holland Pass wordt geaccepteerd

Reviews

Lees de ervaringen van bezoekers

Bekijk de reviews van bezoekers die al een bezoek aan deze locatie hebben gebracht.

Bekijk alle reviews op tripadvisor

Hoe toegankelijk is deze locatie

Algemene toegankelijkheid Voor blinden of slechtzienden Gids op aanvraag mogelijk Voor rolstoelgebruikers of bezoekers die slecht ter been zijn Bijna alle faciliteiten zijn toegankelijk Voor doven of slechthorenden Geen faciliteiten Voor bezoekers met een assistentiehond Toegestaan