Belgisch biercafé Olivier

Contact

Adres:
Achter Clarenburg 6 A
3511 JJ Utrecht
Plan je route
Afstand:
({{distance}} {{unit}} vanaf jouw locatie)

Café Olivier is een gezellig Belgisch bier- en eetcafé. In het decor van de prachtige oude Maria Minor kerk geniet je van Belgische biertjes en hartverwarmende gerechten. Op het menu vind je onder andere mosselen in bier, botermalse beenham en romige Gentse waterzooi, en heb je keus uit tientallen verschillende biertjes. Het zijn de ingrediënten voor een bourgondisch avondje uit.

Over de Maria Minor kerk

Olivier is gevestigd in de voormalige Maria Minor kerk in het centrum van Utrecht. Deze Maria Minor is van oorsprong een schuilkerk. In de zestiende eeuw, ten tijde van de reformatie en de beeldenstorm, kon het gevaarlijk zijn openlijk je geloof te belijden en werden er panden gebouwd die van buitenaf op een gewone woning leken, maar van binnen een kerk herbergden. Om in Olivier een nostalgische sfeer te realiseren, zijn zoveel mogelijk elementen van de 'schuilkerk' uit 1860 behouden, zoals de altaarnis, de gewelven en het orgel. Daarnaast hebben de Belgische architecten vooral gebruik gemaakt van donkere eiken lambriseringen, Vlaamse lusters (zware kroonluchters) en authentieke Belgische decoratiematerialen.

 De volledige geschiedenis is terug te lezen in het boekje van Kerk tot Cafe. Een boekje dat speciaal voor opening van Olivier Utrecht is ontwikkeld.

Reviews

Lees de ervaringen van bezoekers

Bekijk de reviews van bezoekers die al een bezoek aan deze locatie hebben gebracht.

Bekijk alle reviews op tripadvisor