Sint Maarten Parade

Contact

Adres:
Domplein 9
3512 JC Utrecht
Plan je route
Afstand:
({{distance}} {{unit}} vanaf jouw locatie)

De Sint Maarten Parade is een schitterend feest van lichtjes, klein en groot. Een optocht door de binnenstad van Utrecht waar iedereen welkom is en waarbij het delen centraal staat. Kom genieten van orkesten, koren, lichtsculpturen en theatrale acts. Samen maken we er een groots en sprookjesachtig lichtspektakel van!

De feestelijke optocht met het verlichte paard zit boordevol muziek, performance en prachtige lichtsculpturen. Na afloop rond 19.15 uur is er een feestelijke ontvangst voor alle deelnemers bij Museum Catharijneconvent.

Je kunt genieten van orkesten, koren, lichtsculpturen en theatrale acts, in de stoet en ook langs het parcours kom je van alles tegen. Als je mee wilt lopen, draag dan iets van licht met je mee. Een lampion, een snoer van kerstlichtjes op je hoed, reflecterende schoenzolen, alles mag, zolang het maar licht geeft of licht reflecteert en er mooi uitziet. Op die manier draagt iedereen bij aan het spektakel! Voor het eerst doen ook de bewoners en winkeliers langs de route mee: ze hebben een bijzonder lichtobject voor hun raam staan. Als thema dit jaar is gekozen voor de 17 Global Goals. De 17 doelen, afgeleid van de Millenniumdoelen, vormen de inspiratie voor de lichtsculpturen die meegedragen worden.

Wanneer

  • zaterdag 4 november 201717.30 - 20.30 uur

Reviews