Nijntje Wintermuseum

Contact

Adres:
nijntje museum
Agnietenstraat 2
3512 XB Utrecht
Plan je route
Afstand:
({{distance}} {{unit}} vanaf jouw locatie)

Nijntje en haar vriendjes vieren de winter, en hoe. Van 5 december tot en met 28 januari verandert het nijntje museum in het nijntje wintermuseum. Met muziek, lichtjes en natuurlijk heel veel spelletjes ontdekken peuters en kleuters alles over de winter.

In het kunstlokaal versieren kinderen een kerstengeltje, op het grote verkeersplein vermaken zij zich op ski’s of op de slee. Sneeuwvlokken dwarrelen naar beneden, nijntjes huis heeft een laagje sneeuw gekregen en in nijntjes tuin bouw je een sneeuwpoppuzzel. In de kerstvakantie wordt Dick Bruna’s levensgrote kerststal met speelfiguren neergezet. Natuurlijk worden er ook winter- en kerstverhaaltjes voorgelezen tijdens het voorleesuurtje.

Ook ‘s avonds is het nijntje wintermuseum een belevenis. De projectie ‘hier woont nijntje’ is elke avond doorlopend te zien, van 17:15-23:00 uur. Elke avond genieten vele voorbijgangers, van alle leeftijden, van de winterse projectie op de gevel van het museumgebouw. Een goede reden om na je bezoek aan het museum nog even in de buurt te blijven.

Wanneer

  • dagelijks vanaf 5 december 2017 t/m 28 januari 2018
  • Maandag gesloten en extra open op tweede kerstdag

Reviews