Keys of Light

Contact

Adres:
Domplein
Domplein 10
3512 JC Utrecht
Plan je route
Afstand:
({{distance}} {{unit}} vanaf jouw locatie)

Vanaf 15 oktober tot en met 21 december vindt ’s avonds iets bijzonders plaats op het Utrechtse Domplein: een klank- en lichtspel met de interactieve piano-installatie ‘Keys of Light’ van de Utrechtse studio Mr. Beam. Uiteenlopende pianisten bespelen dit unieke kunstwerk waarmee een spel ontstaat tussen muziek, licht en architectuur, geprojecteerd op de Domtoren.

Op dinsdag 15 oktober is de feestelijke première van ‘Keys of Light’ op het Domplein, met een optreden van een bekende pianist, van wie de naam later bekend wordt gemaakt. Het unieke van ‘Keys of Light’ is dat de pianist door zijn spel zelf bepaalt welke beelden, kleuren en vormen worden geprojecteerd.

Iedereen, van jong tot oud en van amateur tot professional, krijgt vanaf 16 oktober tot 21 december de gelegenheid om op de piano te spelen en daarmee de Dom op speelse wijze te verlichten. Voor iedereen is dat ongetwijfeld een unieke ervaring en daarmee bij uitstek een reden voor een bezoek aan het centrum van Utrecht. Voor het spelen zelf wordt een kleine financiële bijdrage gevraagd die volledig ten goede komt aan de restauratie van de belevingselementen zoals uurwerk en verlichting van de Domkerk. De lichtinstallatie op het Domplein wordt mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van CMU.

Mr. Beam is ook de maker van ‘hier woont nijntje’, een projectie die vanaf de eerste dag van de wintertijd elke avond op de gevel van het nijntje museum in Utrecht te zien is.

 

Prijzen

  • Gratis

Reviews