WILHELM*INA

Contact

Adres:
Het Spoorwegmuseum
Maliebaanstation 16
3581 XW Utrecht
Plan je route
Afstand:
({{distance}} {{unit}} vanaf jouw locatie)

Van 19-22 juli in het Spoorwegmuseum: WILHELM*INA - unieke locatietheatervoorstelling over de komst van keizer Wilhelm II naar Nederland aan het einde van de Eerste Wereldoorlog.

Het Duits-Nederlandse theatergezelschap Das Letzte Kleinod speelt deze voorstelling over de ballingschap van de Duitse ex-keizer in hun eigen Oceaanblauwe Trein. Het publiek maakt op zijn beurt zelf een reis langs verschillende scènes in de historische treinwagons.

“November 1918, de Eerste Wereldoorlog loopt ten einde, Europa ligt in puin en keizer Wilhelm II slaat met zijn trein op de vlucht. Bij het grensplaatsje Eijsden vraagt hij op het station om asiel in Nederland, maar koningin Wilhelmina twijfelt. Uiteindelijk geeft ze zijn trein groen licht om door te rijden. Meer dan twee decennia zal de ongenode vluchteling op de Utrechtse Heuvelrug verblijven.”

De voorstellingen beginnen om 20:00 uur. Inloop om 19:00 uur. Bij grote belangstelling worden er extra voorstellingen om 18:00 uur ingelast, houd daarvoor de website in de gaten. 

Tickets zijn verkrijgbaar:

  • online via www.das-letzte-kleinod.de/en
  • vanaf 11 juli aan de balie bij VVV Utrecht, Domplein 9
  • aan de deur van het Spoorwegmuseum een uur voor aanvang

Prijzen

  • € 26,40 Eventuele kortingen mogelijk.

Reviews