EK voetbal voor vrouwen

Contact

Adres:
Herculesplein 241
3584AA utrecht
Plan je route
Afstand:
({{distance}} {{unit}} vanaf jouw locatie)

Utrecht loopt warm voor het EK
Deze zomer is het EK voetbal voor vrouwen, UEFA Women’s Euro 2017 (WEURO2017), in Nederland. De Oranjeleeuwinnen spelen op zondag 16 juli in Utrecht de openingswedstrijd tegen Noorwegen. Daarnaast worden er nog 3 groepswedstrijden in stadion Galgenwaard gespeeld: Engeland-Schotland, Frankrijk-Oostenrijk en Rusland-Duitsland. Het WEURO2017 wordt met zestien deelnemende landen het grootste Europees kampioenschap voetbal voor vrouwen tot nu toe. 

Utrecht is er trots op om een van de speelsteden te zijn. Voetbal is de snelst groeiende teamsport voor vrouwen en meiden in Nederland. Tegenwoordig is één op de tien voetballers in Nederland een vrouw. En de Oranjeleeuwinnen doen het goed! In 2009 debuteerden ze op het EK met een plaats in de halve finale in Finland. Hopelijk inspireert dit EK meer meisjes om te gaan voetballen, want voetbal is al lang niet meer alleen voor mannen. 

Sinds honderd dagen voor de openingswedstrijd, loopt Utrecht al warm voor het EK met veel verschillende activiteiten in de wijken, bij sportverenigingen en op scholen. Langzaam kleuren we de stad een beetje oranje voor het EK. De aftelklok op Vredenburg en de oranjeloper op de trappen bij het Jaarbeursplein ontgaan je niet en helpen iedereen herinneren aan dit mooie evenement deze zomer. Iedereen loopt warm voor het EK, met de Vriendinnendagen, Football Fridays, een voetbalfestival bij sportpark Vechtzoom in Overvecht, EK Toppers bij jou in de klas en met Keepie Uppie, een competitie hooghouden ter promotie van het EK, waarmee we bij verschillende evenementen en activiteiten aanwezig zijn. Ben jij er ook bij? Let’s celebrate!

Fanzone
Van zondag 16 juli t/m dinsdag 25 juli kun je je vanaf 12:00 uur vermaken op de Neude bij de fanzone met allerlei leuke voetbalactiviteiten. Voor de openingswedstrijd op 16 juli kunnen fans gezamenlijk in een oranje fanwalk richting het stadion lopen.

Wedstrijden in Utrecht
zondag 16 juli Nederland – Noorwegen (om 18:00 uur)
woensdag 19 juli Engeland – Schotland (om 20:45 uur)
zaterdag 22 juli Frankrijk – Oostenrijk (om 20:45 uur)
dinsdag 25 juli Rusland – Duitsland (om 20:45 uur)

Wanneer

  • dagelijks vanaf 16 juli 2017 t/m 6 augustus 2017
  • Informatie over specifieke wedstrijddagen kun je vinden op de website

Reviews