Nacht van de Poëzie

Contact

Adres:
TivoliVredenburg
Vredenburgkade 11
3511 WC Utrecht
Plan je route
Afstand:
({{distance}} {{unit}} vanaf jouw locatie)

Op zaterdag 29 september 2018 vindt de 36ste editie plaats van de Nacht van de Poëzie in TivoliVredenburg. Ook dit jaar staat op het grootste poëziepodium van het land weer een keur aan Nederlandse dichters, van debutant tot veteraan, onderbroken door muzikale entr’actes. De Nacht wordt wederom gepresenteerd door de Vlaamse schrijver en journalist Piet Piryns en Dichter des Vaderlands Ester Naomi Perquin. De Nacht begint om 20.00 uur en eindigt meestal tegen 03.00 uur in de ochtend.

De eerste namen zijn ondertussen bekend gemaakt. Judith Herzberg, Arthur Japin, Ted van Lieshout, Vicky Francken, Willem Jan Otten, Tsead Bruinja, Anton Korteweg, Benno Barnard en Radna Fabias zijn de eerste negen dichters die hun komst naar het festival hebben bevestigd. De komende maanden worden de andere namen bekendgemaakt.

Dit jaar is de Nacht van de Poëzie voor het eerst onderdeel van Internationaal Literatuurfestival Utrecht Het ILFU vindt plaats van 15 tot en met 29 september. Het literaire festival wordt geprogrammeerd en geproduceerd door Het Literatuurhuis en brengt een mix van wereldklassiekers tot non-fictie en young adult tot poëzie van nationale en internationale schrijvers. Met de Nacht van de Poëzie sluit het ILFU af. 

Prijzen

  • CJP (Cultureel Jongeren Paspoort)€ 28,00
  • Volwassenen€ 33,00

Reviews