Tiende Open Tuinendag Utrecht

Contact

Adres:
VVV Utrecht Informatie Centrum
Domplein 9
3512JC Utrecht
Plan je route
Afstand:
({{distance}} {{unit}} vanaf jouw locatie)

Op zaterdag 26 juni 2021 vindt de tiende Open Tuinendag Utrecht plaats. Helaas kon de editie in 2020 niet doorgaan wegens de coronamaatregelen en is deze viering één jaar uitgesteld. Deze tiende Open Tuinendag belooft een extra mooie editie te worden.

Verborgen achter gevels en poorten van de historische binnenstad liggen de Utrechtse stads- en binnentuinen: groene oases van rust en vaak verrassende staaltjes tuinarchitectuur. De Open Tuinendag is voor liefhebbers een unieke gelegenheid om te genieten van bijzondere tuinen die de rest van het jaar gewoonlijk niet toegankelijk zijn. Van verborgen hofjes en bescheiden pandhoven tot uitbundige tuinen met beelden en vijvers: iedere tuin heeft zijn eigen karakter.

Lustrum
Diverse activiteiten zullen deze lustrumeditie een extra feestelijk tintje geven. Op het programma staan onder meer een serie korte lezingen over ‘Middeleeuwse tuinen’ in museum Catharijneconvent, de presentatie van de vernieuwde tentoonstelling over ‘Historisch groen in Utrecht’ en - in samenwerking met het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds - een tweetal concerten in het prachtig gerenoveerde Gasthuis Leeuwenbergh. 

Passe-partout
Op de Open Tuinendag Utrecht zijn de deelnemende tuinen tussen 10.00 en 17.00 uur te bezoeken op vertoon van een passe-partout. Dit programmaboekje bevat een beschrijving van iedere locatie en een handige plattegrond met looproute. Een passe-partout kost € 12,50 per persoon en is onder meer verkrijgbaar bij de VVV Utrecht. Vooraf bestellen is ook mogelijk via : VVV-Utrecht, Domplein 9-10, tel. : 030 – 2360004 of via infovvv@utrechtmarketing.nl. Gezien de grote belangstelling wordt reserveren  aanbevolen.    

Wanneer

  • zaterdag 26 juni 2021

Prijzen

  • € 12,50 p.p.
  • De passe-partout is onder meer verkrijgbaar bij de VVV Utrecht. Vooraf bestellen is ook mogelijk via : VVV-Utrecht, Domplein 9-10, tel. : 030 – 2360004 of via infovvv@utrechtmarketing.nl. Gezien de grote belangstelling wordt reserveren  aanbevolen.

Reviews