Tentoonstelling Michael Berkhemer

Contact

Adres:
Kunstruimte KuuB
Pieterstraat 3
3512 JT Utrecht
Plan je route
Afstand:
({{distance}} {{unit}} vanaf jouw locatie)

Michael Berkhemer (1948) staat in de traditie van Hollandse landschapsschilders; lage horizon, hoge luchten, maar dan in abstractie. Hij kadert de oneindigheid in door een verfijnd lijnenspel. De compositie krijgt daardoor structuur en biedt houvast. Het lijkt op de rechte sporen van een schaatser op het transparante ijs of op de nerven in een boomblad.

De kleuren op het doek of wandbeeld zijn complex in eenvoud, doorleefd en doorwerkt, in lagen acrylverf. De tijd lijkt eroverheen gegaan te zijn. Rust en reflectie overheersen in zijn doeken en wandbeelden, maar deze zijn tegelijkertijd dynamisch en geven energie. Puurheid en soberheid boren een bron van levenskracht aan.

Tentoonstelling

In 2008-2009 toonde Michael Berkhemer zijn doeken en wandbeelden in het Mondriaanhuis te Amersfoort, een retrospectief. Nu, tien jaar later is een groot overzicht van zijn werk te zien in KuuB. Geen retrospectief maar wel een omvangrijke keuze uit zijn meer recente werk. Dit is een tentoonstelling waarbij aan deze hedendaagse meester van de puurheid en soberheid in de oerhollandse schilderkunst, alle ruimte wordt gegeven. Een feest voor het oog en zalf voor de ziel.

Wanneer

  • donderdag t/m zondag van 13:00-18:00 uur

Reviews