BEUYZ ‘N THE HOOD

Contact

Adres:
Pieterstraat 3
Utrecht
Plan je route
Afstand:
({{distance}} {{unit}} vanaf jouw locatie)

De Utrechtse beeldend kunstenaar Henny Overbeek (1971) en Vincent Dams (1983) uit Eindhoven hebben een lang weekeinde in oktober 2015 hun werk in KuuB getoond. Henny deed dat met zijn nooit eindigende project The Books Happen en hij vroeg Vincent om daarbij associaties op boeken toe te voegen. Bij Vincent weet je dan nooit wat je krijgt. In dit geval een enorm potlood als boom of was het een boom als een enorm potlood? Dat weekeinde gebeurde er wat in KuuB; het sidderde van creativiteit. We spraken af dat ze een lange tentoonstelling mochten maken in KuuB.

De gemeenschappelijkheid in wat ze nu laten zien is hun betrokkenheid op de combinatie van taal en beeld. En daar weer tal van associaties op. Henny laat zijn nieuwe serie blauwe balpen-tekeningen uit 2017 zien, onder de titel The sky takes notes when we speak. Zo’n twaalf tekeningen van totale abstractie in wervelende bewegingen alsof een zwerm spreeuwen met een balpen hun samengebalde vlucht op papier vastlegt. Vincent toont voor het eerst een grote serie posters waarvan hij er steeds maar één maakt. Een kleurrijk festijn van surrealistische beelden. En daarbij ook een aantal objecten die je de vraag doen stellen: wat zie ik? Dit zijn twee kustenaars die, vanuit volstrekte autonomie, elkaar aanvullen.

De tentoonstelling is open vanaf zondag 2 september, 13.00 uur. De opening is op zaterdag 8 september, 17.00 uur, met een performance van de kunstenaar Paul Segers, www.paulsegers.com

Wanneer

  • elke donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag13.00 - 18.00 uur

Prijzen

  • Gratis

Reviews