Fietsfestival Domplein

Contact

Adres:
Domplein
Domplein 10
3512 JC Utrecht
Plan je route
Afstand:
({{distance}} {{unit}} vanaf jouw locatie)

De start en finish van zowel de Lichtjesparade als de Nachtrit vinden plaats op het sfeervol ingerichte Domplein. Voor en na de fietsevenementen is hier van alles te doen. Van 17.30 tot 18.30 uur staat de interactieve piano-installatie ‘Keys of Light’ in het teken van de fiets. Een pianist maakt in een glazen huisje op het Domplein muziek die met fietsen te maken heeft. De pianomuziek zorgt voor een in Nederland unieke muziek- en lichtshow op de in steigers gehulde Domtoren. Ook is er die avond een dweilorkest aanwezig.

Er zijn verschillende activiteiten voor jong en oud, waaronder een parcours voor de jongste jeugd. Ook is er een slow bike race, waarbij het doel is om het parcours zo langzaam mogelijk af te leggen. Daarnaast kunnen vrienden, familie of huisgenoten elkaar uitdagen om zo hard mogelijk tegen elkaar te sprinten op een rollerbaan.

Nacht van de Nacht
Het Fietsfestival Domplein sluit aan bij de Nacht van de Nacht, waarbij een groot aantal landelijke acties georganiseerd worden die het bewust gebruik van buitenverlichting stimuleren. Om 20.00 uur worden daarom de lichten van de Domtoren gedoofd en worden er kaarsen aangestoken. 

Prijzen

  • Gratis

Reviews