Filmcafé

Contact

Adres:
CAB-Rondom 90 A
Utrecht
Plan je route
Afstand:
({{distance}} {{unit}} vanaf jouw locatie)

Een bioscoop, jazzcafé en clubje in één. Dat is de gedachte achter Filmcafé. Om dit te realiseren werkt het Filmcafé samen met Utrechtse “Spookjongeren”. Dit zijn jongeren die geen diploma, werk of uitkering hebben die bij hen in dienst komen. De bioscoop richt zich vooral op art-house films, maar organiseert ook speciale filmavonden rond hun favoriete klassiekers of vertoont films omdat zij vinden dat je ze gewoon gezien moet hebben. In het café gedeelte hangt de bekende huiskamersfeer met muziek op de achtergrond, hier kun je een biertje drinken gemaakt door de Utrechtse brouwer Oproer. Een bordspelletje, poolen of een potje kaarten, het kan allemaal. En ben je nog aan het genieten van je biertje/wijntje en je kaasplankje maar gaat je film zo al beginnen? Dan neem je gewoon alles mee de zaal in en eet/drink je daar lekker verder.

Na de film wordt de zaal helemaal ‘dance-proof’ gemaakt. Want met een mix van jazz, soul, funk, disco, rock & roll en hip-hop is het onmogelijk om stil te staan. Dus trek je dansschoenen aan want in het weekend gaan ze door tot in de vroege uurtjes.

Het Filmcafé is een poosje weggeweest, maar sinds november 2018 kan je iedere vrijdag en zaterdag bij ze terecht om een film kijken en in de avond tot in de late uurtjes dansen. Voor up-to-date informatie kan je het beste kijken op hun Facebookpagina

Wanneer

  • elke vrijdag en zaterdag

Reviews