Lost in LOU

Contact

Adres:
Oudenoord 330
3513 EX Utrecht
Plan je route
Afstand:
({{distance}} {{unit}} vanaf jouw locatie)

  Op de feestelijke dag staat LOU in het teken van de identiteit, het verhaal en de historie van  haar prominente plek aan de Oudenoord. Deze brengt een bijzondere geschiedenis met zich mee, een geschiedenis die het verdient om onder de aandacht gebracht te worden. Door middel van de game THE LOST cLOU en de expositie Once Upon A Time In LOU worden bezoekers meegenomen door het gebouw en uitgenodigd om het verborgen verleden te  ontrafelen.

Het opvallende pand is momenteel in tijdelijk beheer van LOU (Leegstand Oplossers Utrecht)  en huisvest een broedplaats met een maatschappelijke inslag. Oorspronkelijk werd het in de  jaren ‘50 gebouwd in opdracht van Levensverzekering Maatschappij Concordia die het als  hoofdkantoor gebruikte. Na hun vertrek heeft de Hogeschool Utrecht het pand tot vorig jaar  in gebruik gehad en vandaag de dag is projectontwikkelaar BPD eigenaar van het pand. Zij  maakt plannen om er woningen en hospitality te realiseren. Buiten deze zichtbare  geschiedenis is er op deze plek al eeuwen aan eerdere gebeurtenissen bekend. Al deze  lagen samen vormen de identiteit die tijdens Lost in LOU in de kijker wordt gezet.

De game uitgespeeld en de expo bezocht?  er is in Karibu Café een extra gezellige zaterdagmiddagborrel, met live muziek en een gratis drankje.

Wanneer

  • zaterdag 2 juni 201815.00 - 20.00 uur

Prijzen

  • Gratis

Reviews