Harry Potter: The Exhibition

Contact

Adres:
CineMec
Berlijnplein 100
3541 CM Utrecht
Plan je route
Afstand:
({{distance}} {{unit}} vanaf jouw locatie)

Vanaf 11 februari 2017 krijgen Harry Potter™ fans in Nederland eindelijk de kans om de
vermaarde tovenaarswereld van Harry Potter binnen te stappen met Harry Potter™: The Exhibition! 
Als bezoeker wandel je door sensationele decors gerealiseerd op basis van de echte Harry
Potter filmsets en ben je getuige van het vakmanschap dat schuilt achter de duizenden authentieke rekwisieten, kostuums en magische wezens die gebruikt werden in de iconische filmreeks!

Zodra je binnenkomt word je ondergedompeld in de wereld van Harry Potter. Na een gepaste verwelkoming maak je kans om door de sorteerhoed in jouw gepaste Zweinstein afdeling geplaatst te worden. Daarna start je een reis langs verschillende favoriete scènes uit de Harry Potter films. De tentoonstelling bevat decors van de meest populaire locaties uit de films, zoals de leerlingenkamer en de slaapzaal van de Griffoendor toren, klaslokalen zoals Toverdranken en Kruidenkunde en het Verboden Bos. Naast de prachtige decors en displays zijn er ook diverse interactieve elementen. In de Zwerkbal zone kun je zelf een slurk gooien. In het klaslokaal Kruidenkunde kun je zelf een eigen Mandragora trekken en in Hagrids hut kun je plaats nemen in zijn gigantische stoel.

Praktische info:
Tijdens de tentoonstelling wordt er gewerkt met entree tickets met tijdslots, de laatste toegang is een half uur voor sluitingstijd. Tickets zijn beschikbaar vanaf vrijdag 16 september om 10.00 uur via de website. Een exclusieve audiotour is afzonderlijk beschikbaar, met behind-the-scenes info over het maken van de Harry Potter films en extra commentaar door de producenten en ontwerpers van de kostuums en decors.

Openingstijden:
De tentoonstelling is alle dagen van de week geopend en heeft de volgende openingstijden:
Maandag t/m vrijdag 10.00-17.30u
Zaterdag en zondag 10.00-19.30u 

Wanneer

  • dagelijks t/m 2 september 2017

Reviews