Kerken Kijken Utrecht 2020

Contact

Adres:
Diverse locaties Utrecht
3512 GC Utrecht
Plan je route
Afstand:
({{distance}} {{unit}} vanaf jouw locatie)

Het 38e zomerseizoen van Kerken Kijken Utrecht gaat weer van start. Van 30 juni tot en met 12 september 2020 zijn 8 kerkgebouwen in het centrum van Utrecht weer open voor bezichtiging.

Tijdens dit zomerevenement zijn gidsen van Kerken Kijken Utrecht aanwezig voor cultuur-historische rondleidingen. Ook zijn er in de opengestelde kerkgebouwen wekelijks gratis lunchconcerten bij te wonen.

De organisatie verwacht dit jaar meer binnenlandse bezoekers dan andere jaren, omdat veel mensen de vakantie in eigen land zullen doorbrengen. In alle deelnemende kerkgebouwen zijn maatregelen getroffen om te kunnen voldoen aan de RIVM-protocollen. Zo zijn er wandelroutes in een aantal kerkgebouwen voorbereid die de bezoekers zoveel mogelijk in één richting de kerk laten bezichtigen. Ook zullen de vrijwilligers van Kerken Kijken Utrecht erop toezien dat er niet teveel mensen tegelijk aanwezig zijn. Het is aan te raden om voor bezoek de website te raadplegen voor actuele openingstijden van de kerkgebouwen: www.kerkenkijken.nl.

Kerken Kijken
De kerkgebouwen die dit zomerseizoen geopend zijn voor publiek bevinden zich binnen de singels van Utrecht. Uiteraard is de Domkerk als absolute publiekstrekker te bezichtigen, maar ook andere kerken zijn meer dan de moeite waard om te bezoeken. Zo is de monumentale Jacobikerk geopend, maar ook de verrassende Geertekerk, vlakbij de Catharijnesingel en de rijk versierde St. Willibrordkerk zijn te bezoeken. Zoals altijd is de toegang gratis.

Er is bij de meeste deelnemende kerken nog steeds ruimte voor nieuwe vrijwilligers die bezoekers verwelkomen. Op de website van KKU is hierover informatie te vinden.

Kerken Luisteren
Deze zomer zijn er lunchconcerten in de opengestelde kerken bij te wonen. De concerten vinden vrijwel wekelijks plaats op woensdag- en/of vrijdagmiddag van 13.15 – 14.00 uur en zijn gratis toegankelijk. Het programma varieert van Middeleeuwse en klassieke muziek tot Nederpop. Kerken Luisteren is een initiatief van Kerken Kijken Utrecht, ZIMIHC en het Utrechts Kerkgebouwen Overleg.

Wanneer

  • dagelijks t/m 12 september 2020
  • Zie www.kerkenkijken.nl voor openingstijden

Reviews