Op draaiorgelavontuur met de orgelman

Contact

Adres:
Museum Speelklok
Steenweg 6
3511 JP Utrecht
Plan je route
Afstand:
({{distance}} {{unit}} vanaf jouw locatie)

Wil jij je voor eventjes een echte orgelman of orgelvrouw voelen? Kom dan deze zomervakantie naar Museum Speelklok en verdien je eigen draaiorgeldiploma.  

Tijdens het draaiorgelavontuur met de orgelman kom je alles te weten over de kleinste en grootste orgels van Museum Speelklok. Hoor het verhaal over de buikorgeltjes, zing mee met liedjes van de straatorgels en dans samen in het Dans Paleis op de muziek van de kermis- en dansorgels!

De orgelman neemt je mee op een spannend avontuur door het museum en vertelt je alles over het leven van de orgelmannen van vroeger. Want, hoe lang bestaan orgels eigenlijk al? Waarom namen de mannen een mansbakje mee? En hoe zwaar is het om zelf aan een orgel te draaien? Dat ga je zelf ervaren! Tijdens de rondleiding leer je alle fijne kneepjes van het vak. Wel goed opletten hè? Aan het eind van de rondleiding volgt namelijk de grote draaiorgel test! Kun jij op het juiste tempo aan het orgelwiel draaien en het liedje goed afspelen? Dan loop je het museum uit met een officieel draaiorgeldiploma.

Wanneer

  • Leeftijd: vanaf 4 jaar Wanneer: iedere woensdag, zaterdag en zondag

Prijzen

  • van € 3,50 tot € 13,00

Reviews