VIND HET UIT! op Paleis Soestdijk

Contact

Adres:
Paleis Soestdijk
Amsterdamsestraatweg 1
3744 AA Baarn
Plan je route
Afstand:
({{distance}} {{unit}} vanaf jouw locatie)

'VIND HET UIT! Wereldverbeteraars van eigen bodem' is een familietentoonstelling waar je kunt ontdekken waar ons kleine land groot in is. Thema’s waar Nederland in excelleert worden op een verrassende manier en in een bijzondere omgeving belicht. Speciaal voor deze tentoonstelling zijn ruimtes in de kelder van het paleis opengesteld die tot nu toe voor het publiek gesloten waren.

Deze tentoonstelling is tot stand gekomen in samenwerking met het Nederlands Instituut van Beeld en Geluid. Aan de hand van uniek beeldmateriaal uit het archief van Beeld en Geluid met commentaar van nieuwslezeres Astrid Kersseboom, worden innovatieve Nederlandse oplossingen voor mondiale uitdagingen uitgelicht. Vier thema’s staan centraal: Watermanagement, Energie & Duurzaamheid, Agricultuur & Voeding en Gezondheid & Levenswetenschappen. Vooraanstaande vernieuwers door de jaren heen, zoals Boyan Slat (Ocean Cleanup), Henk Ovink (Watergezant) en Wubbo Ockels, laten je ervaren wat een innovatie meer maakt dan alleen een goed idee.

Daarnaast kun je zelf aan de slag als innovator. De bezoekers met de beste vindingen mogen onder begeleiding van de Nederlandse Orde van Uitvinders, hun vinding verder ontwikkelen.

Wanneer

  • Let op! Tijdens de zomervakantie zijn er aangepaste openingstijden. Bezoek de website van Paleis Soestdijk voor meer informatie.

Prijzen

  • Volwassenen€ 13,50 inclusief toegang park
  • Kinderen€ 11,00 inclusief toegang park
  • KinderenGratis t/m 3 jaar oud

Reviews